Legkönnyebben kialakítható új szokás a Karcsúbb Élet érdekében

Sokan azt gondolják, hogy ez a szokás egy elhanyagolható tényező, ám ha igazán komolyan veszed a fogyást és az életmódváltást, ráadásul szeretnéd megtudni, hogy hol is siklik el, már amennyiben elsiklik, akkor bizony ez számodra egy remek alternatíva lehet.

Előző írásomban itt említettem neked az étkezési napló fontosságát, most pedig úgy döntöttem, hogy megmutatom azt is, hogy miért érdemes úgy döntene, hogy naplózod a napi étkezéseidet.

Sok levelet kapok ugyanis tőletek, amiben arról számoltok be, hogy ti tényleg igazán mindent megtesztek, én pedig nem is feltételezem, hogy ez másként lenne, de amennyiben nem indul be a fogyásotok úgy egészen biztosan hiba csúszott valahol a gépezetbe. Ha azonban tudatosan rögzítitek, hogy egy nap miből és mennyit is etetek, úgy hamar kibújhat a szög a zsákból és rájöhettek, hogy hol és mikor vesztek fel felesleges kalóriákat.

 

Hamar kibukik, hogy mit rontasz el

Ha szánsz rá időt és energiát és mindennap szépen vezeted a kis étkezési naplódat, ami akár működhet telefonos applikáción keresztül, akkor nagyon hamar rájöhetsz, hogy hol is rontod el. Egyértelműen látszani fog ugyanis, hiszen felírod magadnak, hogy netalántán túl keveset eszel vagy éppen túl sokat nassolsz.

Az is látszani fog, hogy nagyon későn vacsorázol-e, de az is szembetűnő lesz, ha kimarda egy-egy étkezés. Ennek a segítségével pedig újra tudod gondolni a táplálkozási tervedet és teljesen új alapokra is helyezheted azt.

 

Látni fogod a rendszert

Ha étkezési naplót vezetsz, akkor hamar észre fogod venni, hogy elég egészségesen táplálkozol-e és az is kiderül, hogy elegendő mennyiségű vitamint, rostot és fehérjét viszel-e be a szervezetedbe. Érdemes lehet ebben a naplóban azt is jegyzetelned, hogy mennyit alszol, ugyanis az alvás mennyisége és minősége befolyásolhatja az éhséget.

Így pedig, ha azt tapasztalod, hogy keveset és rosszul alszol, akkor hamar rájöhetsz arra, hogy emiatt törnek rád durva falási rohamok.

 

Lelkiismereti kérdés

Ha minden alkalommal szépen leírod, hogy miből mennyi is eszel, akkor az hamar rutinná válik. Tudod erről már beszéltünk, hogy egy új szokás felvételéhez 21 napra van szükség. Vagyis, ha te mindig lelkiismeretesen vezeted a naplódat, akkor amennyiben nassolsz valamit egészen biztosan fel fogod azt írni még akkor is, ha tudod, hogy ezzel a bűnözéssel lehet, hogy bukót a napot. A naplóvezetés egyértelműen lelkiismereti kérdés, hiszen ha füllentesz benne, akkor kizárólag magadat vered át.

 

Viszlát túlevés!

Ha naplózod az étkezéseidet, akkor könnyedén elkerülheted a túlevést is. Persze mind hajlamosak vagyunk rá, tudod ez a tipikus már csak a szemem kívánja dolog, de amennyiben folyamatosan írod, hogy miből mennyit eszel, akkor hamar látni fogod, hogy mi volt az a pont, amin már nem kellett volna túlmenni.

 

Belevágsz a napló írásba?

Ide kattintva találsz egy mintát NAPLÓT ami le tudsz tölteni ingyen és használni tudod manókónak! >

 


Üdvözlettel, Katona Zoltán
életmód tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (41 szavazat, átlag: 4,83 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments