A legjobb 3 anyagcsere-pörgető tipp

A megfelelő anyagcseréről már többször beszélgettünk, de ez mindig olyan téma, amit érdemesnek találok újra átrágni, hiszen egyrészt lehet te korábban még nem olvastál minket, másrészt pedig lehet, hogy némileg már kikopott az információ.

Éppen ezért mai írásomban az anyagcseréről és annak lehetséges felpörgetéséről szeretnék neked egy kicsit bővebben írni, illetve megmutatni, hogy mik azok a praktikák, amikkel felpörgetheted annak érdekében, hogy a fogyásod is végre beinduljon.


Megfelelően működő anyagcsere

Ez a lelke mindennek, mivel gyakorlatilag valamennyi testi sejtet ellát mindennel, amire csak szüksége van, emellett pedig kiűzi a szervezetből a felesleges salakanyagokat, így biztosan leépíti a felesleges kilókat is.

Persze ez így hirtelen nagyon egyszerűnek tűnhet és nyilván azért nem ennyiből áll a képlet. Az anyagcsere ugyanis csak abban az esetben tud és képes megfelelően működni, ha mi magunk megteremjük számára a szükséges feltételeket, példának okán a helyes és megfelelő táplálkozással.

A következőkben mutatok neked három tippet, amiknek a segítségével hatékonyan felpörgetheted az anyagcserét s amik segítségével az amúgy lelassult folyamatokat is hatékonyan felgyorsíthatod.


Először tisztázzuk mi is az az anyagcsere…

A probléma gyakran éppen itt kezdődik, hogy nekiállunk egy-egy diétának, de nem vagyunk alapvető fogalmakkal, úgy mint anyagcsere tisztában. Ész nélkül, mindenféle gondolkodás nélkül belevágunk valamibe, durvábban fogalmazva nekiesünk, mint paraszt az anyjának.


Persze tudom, hogy ez most nagyon rémisztően hangzik, de hidd el onnantól kezdve, hogy alapvető fogalmakat rendbe teszel a fogyás kérdése is egészen új dimenzióba emelkedik, hiszen megismered a saját tested működését. Sőt, bizonyos lelki folyamatokra is választ kaphatsz, amik esetleg eddig gátoltak téged a céljaid elérésében. Vagyis akkor most első körben tegyük tisztába az anyagcsere kérdését.


Mindent, amit megeszünk azt fel kell dolgozni, meg kell emészteni és el kell különíteni a felhasználhatót, a felhasználhatatlantól. Vagyis: a hasznos anyagoknak el kell jutniuk a test sejtjeibe, ahol hasznosulni tudnak, míg a szükségtelen anyagokat gyakorlatilag a lehető leggyorsabban szelektálni kell. Ez az a folyamat, amit röviden a köznyelv csak anyagcserének hív.


A te anyagcseréd gyors vagy lassú?

Persze most joggal kérdezhetnéd, hogy ezt mégis honnan a fenéből tudhatnád, de hidd el tudni fogod a kérdésre a választ. Vannak emberek, akiknek eleve nagyon gyors, vagyis pici hatékonyságú az anyagcseréjük, rendszerint ők azok az emberek, akik szinte bármennyit ehetnek egyetlen dekát sem képesek hízni, még akkor sem, ha éppen szükséges lenne.


Míg mások anyagcseréje lassabb, nehézkesen működik és ők azok, akik túl gyorsan híznak, illetve a legtöbb fogyási kísérletük rendre kudarcba fullad. Na, ezen utóbbi csoportnak szól az alábbi három tipp, melyek segítségével végre aktivizálhatod a fáradt anyagcseréd.


1.) Igyál vizet!

Na, jó tudom, hogy ez az a dolog, ami kvázi minden fogyókúrás tanácsban elhangzik, de az a helyzet, hogy bár bagatellnek tűnik, mégis ez az egyik legfontosabb eleme a képletnek. Sokan vagytok, akik megkerestek a leveleitekkel és a legtöbb esetben kisül, hogy egyébként baromi keveset isztok.

Ilyenkor mindig szorgalmazom, hogy ezen minél előbb változtassatok s bár tudom, hogy ez nagyon nem könnyű, de ha csak mindennap egyetlen pohár vízzel többet iszol meg, már jó úton haladsz. Persze a napi szükséges víz mennyiséget nagyban befolyásolják az alapvető táplálkozási szokások és az életmód, de ha hivatalos adatot szeretnénk mondani, akkor egy egészséges felnőtt ember számára napi 2,5-3 liter víz lenne az ideális. Ez itt még egy jó megoldás lehet, hogy több folyadékot fogyassz!->


2.) Hello kalóriaszegény élelmiszerek

Az anyagcsere blokkjának gyakran az áll a hátterében, hogy egy-egy étkezés alkalmával hatalmas adagot viszünk be, a test pedig ilyenkor sokkot kap. Az anyagcsere sokkal jobban fog pörögni majd, ha gyakrabban ugyan, de kisebb adagokat eszel.


Ha ugyanis egyszerre túl sok kaját viszel be, akkor a test zsír formájában ezt el fogja kezdeni raktározni, ugyanis tudni fogja, hogy csak sokára jut megint táplálékhoz. Persze ilyenkor törnek ránk, azok a klasszikus falási rohamok és mit eszünk ilyenkor először? Na, mit?


Hát persze, hogy valami gyors felszívódású, egészségtelen és rengeteg kalóriát tartalmazó szénhidrátot. Na, ezt kellene sürgősen elfelejteni és helyette inkább kellő gondot fordítani az élelmiszerek kiválasztására.


Válassz inkább vitaminban gazdag élelmiszereket, úgy mint saláták, cukrozatlan gyümölcsök, zöldségek, gabonák, növényi tejek, magvak. Ezek az élelmiszerek ugyanis nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, illetve ásványi anyagokat és nagyban hozzájárulnak a megfelelő anyagcseréhez.


3.) A sport kérdése

Lerágott csontnak tarthatod ezt is, pedig a sport az egyik olyan dolog, ami gyakorlatilag azonnal neki áll pörgetni az anyagcserédet. Már napi harminc perc mozgással is aktívan hozzájárulsz ahhoz, hogy a tested a rendelkezésre álló energiát megfelelően hasznosítsa.


A tévhitekkel ellentétben pedig ez nem feltétlenül egy durva izzasztó edzést jelent. Már az is elegendő lehet kezdetben, pláne, ha előtte semmit nem sportoltál, hogy beiktatsz napi fél óra sétát, vagy lift helyett a lépcsőt választod.


Ezek mind olyan apróságok, amit mindenki megengedhet magának, de persze ha már érzed magadban a kellő motivációt, akkor mehetsz a terembe is vagy akár választhatod az általunk kínált tornaprogramot itt , amivel csapatban, de mégis önállóan tornázhatsz otthon, a nappalid kényelmében.


+1. A Végső Átalakulás Tanfolyam

Ha úgy érzed, hogy a tested és az anyagcseréd optimalizálásához komplexebb megoldásra van szükséged, akkor a Végső Átalakulás Tanfolyamunkat neked találtuk ki. Ez a 12 hetes online programunk tematikusan végigvezet a sikeres életmódváltás lépésein, amelyeket szakértőink állítottak össze. A tanfolyam során nemcsak részletes étrendi tanácsokat kapsz, hanem a megfelelő mozgásformákat is megismerheted, amelyek segítenek felpörgetni az anyagcserédet.


A program személyre szabottan segít abban, hogy megértsd a tested működését és megtaláld azokat az apró változtatásokat, amelyek hosszú távon is fenntartható eredményeket hoznak. A Végső Átalakulás Tanfolyam célja, hogy ne csak rövid távon érj el sikereket, hanem egy olyan életmódot alakíts ki, amely támogatja az egészségedet és a jól-létedet.


Csatlakozz hozzánk ide kattintva, és tapasztald meg, hogyan válhatnak a mindennapi szokások a te hasznodra, miközben a saját tempódban haladsz előre. Az online kurzus rugalmassága lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor részt vehess az órákon, így teljesen a saját időbeosztásodhoz igazíthatod a fejlődésedet. Részletes információért látogass el a weboldalunkra, és ismerd meg, hogyan változtathatod meg az életedet a Végső Átalakulás Tanfolyam segítségével. »


Te melyikkel kezded?


Üdvözlettel, Katona Zoltán
életmód tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (133 szavazat, átlag: 4,71 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments