Fitt tippek ülő munkához!

Nincs időd tornázni, mert egész nap csak ülsz a munkahelyeden?

Ilyenkor bizonyosan te is azt tapasztalod, hogy az izmaid elfáradnak és igenis mozgás igényelnek. Azonban tévedés volna azt hinned, hogy az irodában nem végezhetsz olyan tornagyakorlatokat, melyek jótékony hatással vannak a szervezetedre. Egy kis trükkel pedig mindezt úgy viheted véghez, hogy senki sem fogja majd azokat észre venni.

 

Persze most biztos azt gondolod, hogy megőrültem, de hidd el, ha tovább olvasol hamar rájössz te is, hogy milyen szuper alternatívákat mutatok neked már amennyiben az irodai tornáról van szó. Nyilván nem azt mondom, hogy szaladgálj fel alá ész nélkül, de néhány apró mozdulat segíthet alaposan átmozgatni az izmaid, legalább annyira, hogy azokban ne érezz állandó, szúró fájdalmat. Felkészültél? Jöhetnek a tippek? Akkor vágunk bele!

 

Ha a munka nagy részét ülve végezed, akkor annak következtében törvényszerűen csökken a vénás keringés az alsó végtagokban. Ennek hatására pedig az erek kitágulhatnak és vénás pangás, rosszabb esetben trombózis alakulhat ki. Ha ülőmunkát végzet az alábbi gyakorlatot semmiképpen se mellőzd a mindennapok során.

 

Keringésfokozó gyakorlat

Három mély légzés után nyújts ki a térdeit és közben integess a lábfejeddel. Tehát: spicc és pipa, erre biztosan emlékszel tornaóráról. Ezt ismételt meg négyszer négyes váltásban, tehát összesen tizenhatszor. Ezt követően végezz bokakörzést majd enged vissza a lábad, ezt szintén négyszer négyes váltásban. Végezetül szintén három mély lélegzettel fejezd be a gyakorlatot.

 

A mozgásszegény, ülő életmódról mindenképpen tudnod kell, hogy a törzs izmaid is próbára teszi, ezek gyengülése pedig szintén durva egészségügyi kockázattal jár, az állandó derékfájásról pedig már nem is beszélve. Éppen ezért, ha ülőmunkát végzel érdemes lehet a következő gyakorlatot beiktatnod a napi rutinodba.

 

Törzsizom mozgató gyakorlatsor

Az alkarod és a könyököd helyezd az íróasztalodra. A széked csúsztasd ki éppen annyira, hogy a könyök még az asztalon tudjon maradni. Ebben a pozícióban a törzsed döntött helyzetben lesz, ám törekedj arra, hogy így is maradjon, ne görbüljön be. A hasizmaid behúzásával támaszd meg a gerinced majd pedig váltott karral fül mellé nyújtózz úgy, hogy a karod és a törzsed egy vonalban legyen. A nyújtózást próbáld megtartani három-öt másodpercig, majd ezt ismételt meg kétszer négyes váltóban.

 

Az ülőmunka során szinte biztos, hogy a hátad is kikészül, ugyanis egész nap olyan pozícióban ülsz, ami nem kényelmes a számára. Persze ma már léteznek szuper ergonomikus kialakítású irodaszékek, de sok helyen ennek fontosságát még nem fedezték fel, meg egyébként is egy kis torna akkor is belefér napközben.

 

Hátizom átmozgató gyakorlatok

Igyekezz egyenes háttal ülni, a mellkasod előtt pedig érintsd össze a tenyeredet. Szorítsd össze a kezeid és közben nyújtsd minél magasabbra a karod, egészen a fül mellé vagy mögé, se semmiképpen se elé. A nyújtás tartson öt, a tartás minimum három másodpercig. Ezt a mozdulatsort tízszer ismételd meg. Persze ezek csak alapgyakorlatok, ennél sokkal több minden létezik még, amiket az irodában bevethetsz.

 

🌟 Vágj bele a Végső Átalakulásba! 🌟

Szeretnél megszabadulni a felesleges kilóktól és végre egy egészségesebb életmódot kialakítani? 🍎🏋️‍♀️

Csatlakozz a Végső Átalakulás 12 hetes tréningünkhöz, ahol:

•🎯 Beindíthatod a fogyást

•🧠 Megismerheted a szakértőktől a működő tanácsokat, technikákat és módszereket

•📈 Lépésről lépésre haladhatsz a sikeres életmódváltás felé

Ne várj tovább, cselekedj most! 🚀💪

👉 Bővebb információért kattints ide és látogass el a weboldalunkra »

Üdvözlettel, Katona Zoltán
életmód tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (64 szavazat, átlag: 4,58 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
8 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments