ZsHKukta: szezámos csirke rizzsel és brokkolival

Imádod a kínait, de nem illeszthető be a diétádba?

Akkor van számodra egy szuper hírem, ugyanis ezzel a recepttel most hódolhatsz a kínai kajai iránti rajongásodnak, ráadásul úgy, hogy közben az alakod is karban tartod.

A rizzsel, illetve a brokkolival elkészített csirke tökéletes alternatívája lehet egy-egy éttermi étkezésnek, ráadásul mindezt alacsony zsírtartalommal abszolválva. Édes, savanyú és fűszeres. Micsoda ízélmény!
 

Hozzávalók két adaghoz:

  • 100 g barna / jázmin / basmati rizs
  • 200 g brokkoli
  • 250 g csirkemellfilé
  • 20 g méz
  • 25 ml szójaszósz
  • 50 m víz
  • 5 g kukoricakeményítő
  • gyömbér ízlés szerint
  • 1 evőkanál szezámmag
  • chili paprika ízlés szerint

 

Elkészítése:

A rizst főzzük meg az útmutatónak megfelelően. Ameddig a rizs fő, addig vágjuk kockára a brokkolik, majd pedig tegyük forrásban lévő vízbe 8-9 percre. Eközben vágjuk kis darabokra a csirkét, majd süssük meg vízzel egy tapadásmentes serpenyőben.

Az öntethez keverjük össze a mézet, a szójaszószt, a vizet, a kukoricakeményítőt, a gyömbért illetve a chili paprikát. Ezután öntsük azt a csirkére és hagyjuk rotyogni úgy 10 percig, egészen addig míg a csirke magába nem szívja. Ha ez is meg akkor szórjuk a százámmagot és tálaljuk a rizzsel egy tányéron.
 

Tápanyagtartalom:

  • Kalória: 470 kcal
  • Fehérje: 45 g
  • Szénhidrát 53 g
  • Zsír: 6 g

 

Jellemzői:

  • alacsony zsírtartalom
  • ebédre tökéletes
  • laktózmentes
  • magas fehérjetartalommal bír
  • vacsorára is ideális

 

Te megkóstolod?

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (30 szavazat, átlag: 4,63 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments