Ha reggel valami könnyűre, de mégis táplálóra vágysz, akkor mai receptünket imádni fogod.
Ráadásul a ropogós paradicsomos szendvics mellé házi készítésű tojásos saláta is dukál. Ez a tökéletes reggeli, ha útközben tudod csak elfogyasztani, arról pedig már nem is beszélve, hogy seperc alatt eltelít, mindezt úgy, hogy alig tartalmaz kalóriát. Felkeltettem az érdeklődésed? Akkor görgess tovább a receptre!
Hozzávalók:
- Egy tojás
- 2 paradicsom
- 100 g görög joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 4 szelet teljes kiőrlésű, esetleg glutén mentes, graham vagy pur pur kenyér
- 20 g fejes saláta
- ízlés szerint bazsalikom
Elkészítés
Első körben főzd meg a tojásokat, nagyjából nyolc perc alatt, eközben pedig aprítsd fel a paradicsomot. Ezután vegyük ki a lábasból a tojást, tartsuk hideg víz alá, majd pedig pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
Ezt követően egy tálban keverjük össze a tojást a joghurttal, illetve a sóval és a borssal, egészen addig míg krémes állagú nem lesz. Ha ez is meg van helyezzük a kenyereket a pirítóba és süssük addig míg aranybarna nem lesz.
Ha ez kész, akkor tegyük a tojásos salátát, a fejes salátát, illetve a paradicsomot és a bazsalikomot is a kenyérre, végezetül pedig vágjuk félbe egy késsel.
Jó étvágyat!
Tápértéke:
Kalória: 250 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 6 g
További jellemzői:
alacsony zsírtartalmú
reggelire kiváló
vegetáriánusok is fogyaszthatják
Tetszett a recept? Akkor tarts velem legközelebb is!
Üdvözlettel,Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő