Mindent megadnál egy finom palacsintáért?
Tudnod kell, hogy azoknak a tévhiteknek az ideje már lejárt, hogy nem ehetsz finomságot úgy, hogy valamilyen diétát követsz, így amennyiben laktóz intoleranciád van, akkor sem kell lemondanod példának okán a palacsintáról. Kíváncsi vagy miként kivitelezheted ezt? Mai receptünkben megmutatjuk!
Összetevők:
100 ml laktózmentes vagy növényi habtejszín
230 ml laktózmentes tej vagy növényi Mandulaital
115 g zabliszt (így gm diétát követők is fogyaszthatják)
2 db tojás
30 ml liter víz
25-30 g eritrit vagy steviva
egy marék mazsola
1 ek laktózmentes sütőmargarin
egy csipetnyi só
Elkészítése:
Először keverd össze a lisztet, a sót és a tojásokat majd add hozzá a tejet, a vizet és a cukrot majd addig keverd, amíg szép sima nem lesz. Ezt követően szórd bele a mazsolát. Ha ezzel is megvagy vegyél elő egy kisebb serpenyőt, forrósítsd fel, és dobj rá egy kis darab laktózmentes sütőmargarint.
Amikor a margarin felolvadt akkor önts rá egy kevéske palacsinta tésztát. Ha a tészta már nem folyik, akkor megfordíthatod. Addig süsd, illetve forgasd, amíg a palacsinta mindkét oldala nem lesz aranybarna. Ha ez mind megvan, akkor verd fel a habtejszínt, a mazsolás palacsintát pedig a felvert tejszínnel a tetején tálald, mert így sokkal finomabb és persze mutatósabb.
Megkóstolod?
Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő