ZshKukta Mint az álom: fogyis palacsinta reggelire vagy desszertnek

Mindent megadnál egy finom palacsintáért?

Tudnod kell, hogy azoknak a tévhiteknek az ideje már lejárt, hogy nem ehetsz finomságot úgy, hogy valamilyen diétát követsz, így amennyiben laktóz intoleranciád van, akkor sem kell lemondanod példának okán a palacsintáról. Kíváncsi vagy miként kivitelezheted ezt? Mai receptünkben megmutatjuk!

 

Összetevők:

100 ml laktózmentes vagy növényi habtejszín

230 ml laktózmentes tej vagy növényi Mandulaital

115 g zabliszt (így gm diétát követők is fogyaszthatják)

2 db tojás

30 ml liter víz

25-30 g eritrit vagy steviva

egy marék mazsola

1 ek laktózmentes sütőmargarin

egy csipetnyi só

 

Elkészítése:

Először keverd össze a lisztet, a sót és a tojásokat majd add hozzá a tejet, a vizet és a cukrot majd addig keverd, amíg szép sima nem lesz. Ezt követően szórd bele a mazsolát. Ha ezzel is megvagy vegyél elő egy kisebb serpenyőt, forrósítsd fel, és dobj rá egy kis darab laktózmentes sütőmargarint.

Amikor a margarin felolvadt akkor önts rá egy kevéske palacsinta tésztát. Ha a tészta már nem folyik, akkor megfordíthatod. Addig süsd, illetve forgasd, amíg a palacsinta mindkét oldala nem lesz aranybarna. Ha ez mind megvan, akkor verd fel a habtejszínt, a mazsolás palacsintát pedig a felvert tejszínnel a tetején tálald, mert így sokkal finomabb és persze mutatósabb.

Megkóstolod?

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (45 szavazat, átlag: 4,60 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments