Így garantáltan nem fogysz 1 kilót sem – ezek gátolják, hogy elérd álmaid alakját

Amikor diétáról van szó rengeteg mindent hallani, olvasni látni, éppen ezért nagyon könnyű az információk tengerében elveszni.

Hasznos anyagainkkal, motivációs cikkeinkkel azonban éppen azt szeretnénk elérni, hogy Te végre sikeresen kiigazodj a diéták útvesztőjében és végre egy olyan módszer mellett tedd el a voksod, ami segít majd megváltoztatni az életed! Éppen ezért mai írásomban elhoztam neked néhány durva diétás tévhitet, ami egyszer legalább már mindenkit tévútra vitt.
 

Alig (nem)enni – a tuti módszer?

Előre leszögezem nagyon nem! Ugyanis ez az egyik legnagyobb hiba, amit csak az étkezés során el tudsz követni. Hiszen gondolj csak bele: azzal, hogy kiéhezteted a szervezeted épp az ellenkezőjét éred el, ugyanis a szervezet innentől kezdve csak még inkább ragaszkodni fog az amúgy még jelen lévő tartalékaihoz.

Éhezéssel – pláne sport nélkül – pedig csak vizet és izmot fogsz veszíteni, de zsírt szinte biztos, hogy nem. Ahogy pedig leállsz a koplalással, a keservesen leadott kilók azonnal visszaszöknek, rosszabb esetben duplán.
 

A reggeli kihagyása

A reggeliről és annak fontosságáról már rengeteg írtam neked, de az az a téma, amit nem elég egyszer kétszer, háromszor kivesézni. Erről folyamatosan beszélni kell, ugyanis a reggeli ignorlásával komoly hibát követsz el, hiszen ez a nap legfontosabb étkezése.

Ha egy finom, kiadós és tápláló reggelivel indítod a napod az a egész napodat meghatározza majd. Sokkal energikusabb leszel és hatékonyabban végzed majd el a feladataidat is.


 

Napi egyszeri evés

Ebbe a hibába nagyon sokan beleesnek: egyszer esznek, de akkor szinte mindent. Nos, tudnod kell, hogy ez a módszer csakúgy, mint a koplalás nem célravezető, hiszen a nap többi részében éhezni fog a szervezeted. Egyél inkább naponta többször keveset, de semmiképpen csak egyszer.

Hiszen így eleve fáradékonyabb leszel, korgó hassal pedig aligha tudsz majd a munkádra koncentrálni.

Zsírból izmot

Ez az egyik legnagyobb diétás tévhit, amit valaha hallottam. Ha ez ugyanis valaha bárkinek sikerülne, akkor kapásból Guiness rekordok könyve, ugyanis a zsírszövet és az izomszövet teljesen más, teljesen eltérő tulajdonságokkal bír, így egyik nem képes a másikká alakulni.

Kitartással, munkával és akarattal persze lehet a test zsírtartalmának arányát csökkenteni, és nyilván lehet izmot is építeni, de ez két teljesen különböző folyamat. Nem összekeverendő!
 

Este hat után nincs kaja

Erről, ha minden igaz már írtam neked hosszabban, de csak úgy, mint a reggeli kérdés, ez is nagyon fontos. A helyzet az, hogy az utolsó étkezésed időpontját nem az óra, hanem a te belső órád határozza meg. Vagyis lényegében ahhoz kötött, hogy átlagosan mikor is hajtod álomra a fejed. A vizsgálatok és tesztek alapján a nap utolsó étkezése ugyanis a lefekvés előtti két órában történik.

Persze semmiképpen se feküdj le teli hassal, de korgó gyomorral se, hiszen akkor egészen biztosan nyugtalan lesz az éjszakát. Az alvást megelőző 2-2,5 órában egyél egy könnyű vacsorát és meglátod sokkal pihentetőbb lesz az éjszakád.
 

Te magadra ismertél valamelyik pontnál? Elkövetted már valamelyik hibát? Írd meg nekünk bátran kommentben!

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (87 szavazat, átlag: 4,57 az 5-ből)
Loading...

Subscribe
Visszajelzés
guest
7 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments