Edzés 60 év felett – nem lehetetlen!

Nemrégiben megosztottunk egy előtte utána képet a Facebook oldalunkon, amin egy 60 év feletti hölgy látható, aki kora ellenére is úgy döntött harcba száll a plusz kilókkal.

Rengeteg befektetett idő és energia hatására a hölgy szuper formába hozta magát, a változást pedig Instagram oldalán dokumentálta.

Így találtunk rá mi is, és úgy döntöttünk megmutatjuk nektek is, hogy bizony így is lehet! Persze azonnal záporozni kezdek a hozzászólások, miszerint manipulált képről van szó, jöttek, akik a kákán is csomót keretek, így egy másik bejegyzésben belinkeltük a hölgy Instagram oldalát, hogy tessék meg lehet nézni, hogy itt bizony nincs szó Photoshopról.

A kétkedő kommentek itt már megszűnni látszottak, de még mindig kevesen voltak, akik elismerték volna a hölgy érdemeit, sőt volt aki egyenesen odáig ment, hogy lehetetlen így kinézni 60 felett, hiszen nyilván nem járt az illető edzőterembe.

Nos, a hölgy instagramos bejegyzései alapján egyértelműen kiderül, hogy bizony nem is kevés időt tölt az edzőteremben tévénézés helyett.

A kommenteket olvasva azonban el kell mondanom, hogy teljesen elképedtem: nem elég, hogy kétségbe vonjuk más érdemeit, de a merő rosszindulat, amit tapasztalok egyszerűen kétségbeejtő. Hiszen gondoljunk már bele: teljesen mindegy hány évesek vagyunk, az egészségünk sosem lesz elhanyagolható kérdés.

Persze akadhat az életben számtalan élethelyet, változás, feladat vagy éppen probléma, aminek a hatására egy időre háttérbe szorulhat ez az amúgy rettentően fontos kérdés, de végső soron mégis be kell látnunk, hogy az egészség az egyik legfontosabb dolog a világon.

Éppen ezért teljesen mindegy, hogy valaki 20-30-40 vagy éppen 60 éves. Persze szuper, ha valaki még időben kapcsol, de ha Te 60 év felett döntesz úgy, hogy mostantól igenis áldozol az egészséged oltárán, akkor egyetlen kommentelőnek sincs joga pálcát törni feletted.

Sőt, inkább büszkének kellene lennünk, hogy meg merted tenni, hogy tettél a társadalmi konvekciókra, kiléptél a negativitásból és végre kezedbe vetted a sorsod.

Külföldön ennek kultúrája van, ott már egyáltalán nem furcsa, ha 60 év feletti hölgyek és urak látogatják az edzőtermeket és szerencsére itthon is egyre többen mernek bátrak lenni. Egy olvasónk kommentben meg is írta, hogy többször lát a teremben idősebb embereket is edzeni:

„50 pluszosok nagyon sokan vannak, de találkoztam mar 60 felettiekkel is, ez pedig szerintem nagyon szuper, hogy foglalkoznak magukkal, testükkel, az egészségükkel.” – írta hozzászólásában egyik olvasónk.

Ez pedig azt hiszem arra a hitre ad okot, hogy itthon is egyre többen ébrednek öntudatra, kortól függetlenül. Hiszen az egészséges életmód mindannyiunk számára fontos, csak sokan erről sajnos hajalmosak megfeledkezni.

Persze okoskodni mindig könnyű, otthonról a fotelből ülve kommentelni is, ám az, hogy tegyünk is valamit, hogy tényleg tegyünk valamit az egészségünk érdekében, na az már baromi nehéz. Ami végtelenül szomorú, hogy rendre észreveszem, hogy olyanok hagyják ezeket a hozzászólásokat a bejegyzések alatt, akiknek magukak is rendet kellene tenni az életükben, éppen ezért szinte értehetetlenek számomra ezek a kiélezett, negatív reakciók.

Nyilván nem azt mondom, hogy könnyű beilleszteni 60 felett a napi rutinba az edzést, de a mellékelt ábra szerint nem is lehetetlen. Amennyiben szeretnéd, hogy megmutassam milyen trükkökkel, lépésekkel tudod 60 felett is karban tartani a tested, akkor tarts velem legközelebb is, ugyanis összeszedtem neked hat szuper tippet, amit garantáltan imádni fogsz majd. Egyet azonban addig is tudnod kell: változtatni 60 felett sem lehetetlen! Szóval hajrá!

Katona Zoltán
Üdvözlettel, személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (62 szavazat, átlag: 4,61 az 5-ből)
Loading...

Neked erről mi a véleményed?

Subscribe
Visszajelzés
guest
3 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments