5 apró változtatás amivel könnyebben szabadulsz meg a zsírpárnáktól

Keményen diétázol, betartod az étrendet, edzeni is jársz, de valahogy a mérleg nyelve csak nem akar lefele billeni?

Azt biztosan te is tudod, hogy számos oka lehet annak, ha nem akarnak rólad lemenni a plusz kilók, sok esetben valamilyen hormonális probléma is bezavar, akár inzulinrezisztencia vagy éppen pajzsmirigy alulműködés.

Ám az esetek többségében “csupán” valamilyen életmódbeli zavar az, ami negatívan befolyásolja a súlyod. Mai írásomban hoztam neked néhány olyan tényezőt, melyek egyértelműen hátráltathatnak a célod elérésének érdekében.

1.) Rossz edzésformát választottál!

Ez most tudom, hogy meglepően hangzik, pedig igaz. Sokan a kardióra esküsznek, míg mások a súlyzós edzéseket részesítik előnyben, csak éppen a legtöbben arról feledkeznek meg, hogy míg valami jó A-nak korántsem biztos, hogy beválik B-nél is.

Éppen ezért, ha Te a barátnőddel jársz edzeni és azt látod, hogy a biciklizéstől kezd formásodni, te pedig hiába tekered kitartóan a kilómétereket nem történik semmi, akkor kezdj el gyanakodni, hogy nem a megfelelő mozgásformát választottad.

Fontos, hogy az edzések során ne csak egyféle gyakorlatot végezz, hanem variáld azokat és igyekezz az egész testet átmozgató edzéseken részt venni.

Tornával szeretnének fogyni és nem szereted az ugrabugra edzéseket?

Akkor ide kattintva megtalálod a futás helyetti minimális időt igénylő, könnyen otthonodban elvégezhető, hatásos alakformáló tornánkat! ->
 

2.) Kevés a magnézium a szervezetedben

A magnézium pótlás fontosságáról úton út félen olvashatunk és hallhatunk, ám mivel már kezdünk elveszni a diétás és életmódbeli tanácsok útvesztőjében könnyedén figyelmen kívül hagyhatunk hasznos tanácsokat is. Ez a helyzet a magnéziumpótlással is.

Pedig tudnod kell, hogy a magnézium számtalan dologért felelős a testedben, többek között például szabályozza a szívritmust, ezenkívül pedig szinten tartja a vércukrod, ami elengedhetetlenül fontos a diéta ideje alatt, meg nyilván amúgy is.
 

3.) Keveset alszol

Az alvás minőségéről és mennyiségéről már beszéltünk korábban is, de úgy gondolom, hogy ez az egyik legégetőbb probléma, amikor fogyókúráról van szó. 10-ből 8 hozzám fordulónál ugyanis hamar kibukott, hogy nem alszanak eleget, ez pedig a súlyfelesleg leadásában és a plusz kilók elleni küzdelemben kvázi egy kritikus pont.

Az éjszakai pihenés ugyanis nagyon fontos a testnek, sokan mégis ezt teljesen figyelmen kívül hagyják és nem alszanak eleget. Pedig minimum hét óra alvás az, ami már a pihentető kategóriába sorolható, ennél kevesebb már folyamatos stressz helyzeteket teremt, amely végső soron a hízásért is felelős.
 

4.) Túl sós az étrended

Te is gyakran érzed magad puffadtnak vagy nehéznek egy-egy étkezést követően? Nos, ez a legtöbb esetben a túl sok só fogyasztás miatt alakul ki, ugyanis a só vizet köt meg, amitől aztán olyan érzésed lesz, mintha lenyeltél volna egy medicin labdát.

A megoldás nyilván, hogy só helyett alkalmazz más fűszereket, amikkel könnyedén ízt adhatsz az ételeidnek, de elkerülöd velük a puffadás érzését.
 

5.) Túl sok üdítő

Az üdítőfogyasztásról is beszéltünk már korábban, ám ez egy olyan téma, amiről nem lehet eleget beszélni. Azok közül, akik hozzám fordulnak segítségért a legtöbben azt mondják, hogy egyáltalán nem is esznek sokat. Ami persze igaz is sok esetben, ám amikor megvizsgáljuk az étrendjüket, akkor hamar kibukik, hogy mi is az igazi felelős a plusz kilókért.

Ez sok esetben a cukros üdítőknek tudható be, ezek ugyanis telis tele vannak üres kalóriákkal. Ezek a kvázi folyékony kalóriák több grammnyi felesleges cukorhoz juttatják a szervezeted, így hiába ettél te salátát ebédre, ha mellé megittál két pohár kólát. Üdítő helyett válaszd a vizet vagy a cukrozatlan teákat, így hamar több száz kalóriát spórolhatsz meg magadnak.

Katona Zoltán
mentálhigénés szemléletű Életmód és életvezetési mentor

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (38 szavazat, átlag: 4,58 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments