Íme, 3 bombabiztos módszer, hogy stressz nélkül végezd a napi cselekvéseidet

Legutóbbi írásomat azzal fejeztem be, hogy mutatok neked néhány olyan trükköt és tippet, amiknek a segítségével jóval rugalmasabban fogod tudni kezelni a diétáddal járó stresszhelyzeteket.

Ehhez először is azt kell tudnod, hogy a stressz nem a levegőben, hanem benned van… a stressz pedig tudod mennyi betegség okozója lehet? Ráadásul mi generáljuk saját magunknak. Éppen ezért mai írásomba megmutatom hogyan lehetsz sokkal rugalmasabb magaddal szemben. Kíváncsivá tettelek? Akkor olvass tovább!

Fogadd el!

Az életben mindenképpen lesznek olyan történések, amiket nem szeretsz megtenni. Ilyen például a különböző nyomtatványok kitöltése vagy a sorban állás. Mivel itt a jelen pillanathoz való hozzáállásoddal van a probléma, szinte biztos, hogy azonnal megjelenik a stressz…

…már megint el fogok késni, miért kell ezt csinálnom, utálok sorban állni és a többi. Ilyenkor viszont tedd fel magadnak a kérdést: megéri? Megéri szitkozódni, dúlni fúlni, ahelyett, hogy azt mondanád rendben van, ez van, megcsinálom és kész?

Hiszen a tudati állapotod a lényeg: ha elfogadod a helyzetet, akkor nagyban meg fog változni a hozzáállásod is és ha ezt kipróbálod meg fogsz lepődni, hogy milyen rugalmasan leszel képes kezelni helyzeteket. Ez pedig a diétádra, testsúly csökkentésedre, tornádra is ugyanúgy ráhúzható. Lesz olyan nap, amikor nem lesz kedved edzeni. Nem is egy, de olyankor mindig vizionáld, hogy ez csak átmeneti, pillanatnyilag vagy morcos és tudatosítsd magadban, hogy, amit ma megteszel azzá válsz a jövőben.

Élvezd!

Ugye ezek azok a cselekvések, amiket szeretsz csinálni. Amikor nincs már cél, csupán a tevékenység közben érzett öröm miatt végzed. Sport közben gyakran érezhetsz így, ha szereted azt amit csinálsz. Éppen ezért mondom el több ízben azt, hogy mindenképpen olyan mozgásformát válassz, amit élvezettel vagy képes űzni.

Ugyanis ha valami olyan mellett teszed le a voksod, amitől irtózol, akkor nagyon hamar bele is fogsz fásulni, hiszen a lélek vagy a szív dolgai azok, amik előre visznek, nem pedig az egód céljai. Szóval az egód hiába mondja azt, hogy neked napi 30 percet kell gyalogolnod, vagy 5 km-t kellene futnod, hogy elérd az álomalakot, ha a szíved azt mondja, hogy inkább biciklizz… Ugye érted mire gondolok?

Lelkesedj!

Ez szorosan kapcsolódik a küldetésedhez: a lelkesedés ugyanis azt jelenti, hogy abban a tevékenységben, amit folytatsz folyamatosan képes vagy élvezetet találni, amihez nyilván hozzájön a cél vagy az a nagy dolog, ami felé a munkáddal szép lassan menetelsz.

Amit tudnod kell, hogy lelkesedésen nincsen stop gomb, vagyis nem áll le délután 4-kor. A lelkesedés intenzitásának pedig az ég adta egy világon semmi köze a stresszhez. A lelkesedésben ugyanis nincs határidő vagy görcsös akarás: ez fejben dől el, ahogy az egész életmódváltásra vonatkozó törekvésed is.

A helyes cél tehát az, hogy ebben a tudatállapotodban létezel, vagyis nem mások miatt akarsz lefogyni vagy nem az egód miatt, hanem azért, mert neked ez így lesz jó. Így pedig képes lehetsz testileg és lelkileg is egyensúlyban maradni, nem őrölnek majd fel a megugorhatatlan mérföldkövek, hiszen szívből és örömmel teszed, amit teszel.

Javaslom mentsd el magadnak a mai és a múltkori írásomat és minden alkalommal, amikor úgy érzed idegeskedsz csak kapd elő és tanulmányozd át újra és újra egészen addig, amíg meg nem nyugszol. Amíg el nem hiszed, hogy mindez magadért a Te egészségedért van, ráadásul mindez ingyen van, így hát nem kerül semmibe, hogy kipróbáld.

Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Kérlek Gyere és csatlakozz a ZSH Közösségéhez és kövess minket. Légy naprakész az Egészséges Testi – Lelki – Mentális megoldásokkal az ideális tested, a karcsúbb életed jegyében.

ZSH Közösség Követése és Like a facebook-on itt!

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (113 szavazat, átlag: 4,79 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments