Ártatlannak tűnő élelmiszerek, amik teli vannak rejtett kalóriákkal

Amikor diétáról van szó, akkor hajlamosak lehetünk tévútra térni, hiszen az internet telis tele van mindenféle információkkal, amiknek nagyjából a feles sem igaz.

Persze azt kb. mindenki tudja, hogy a cukor rossz és az „ördögtől való”, ám ha alaposan körbejárjuk a témát, akkor rá kell jönnünk, hogy nem kizárólag a cukor az első számú főellenség. Sőt! Az E-számokról már beszélgettünk korábban, megbeszéltük, hogy roppant károsak az egészségre nézve, de ott vannak példának okán az előre csomagolt kaják vagy éppen a mikrós levesek, amiket jobb, ha messziről elkerülsz.

Mai cikkemben hoztam neked egy listát, azokról az ételekről-italokról, amikről sokan tévesen azt gondolják, hogy mennyire baromi egészséges, holott tele van ártalmas összetevőkkel. Ha odafigyelsz és megpróbálod ezeket a tápanyagokat elkerülni + használod ezt az instant javaslatomat itt, akkor előbb fog beindulni a fogyásod, mint gondolnád. Felkésültél? Lehet, hogy ez most sokkoló lesz!

Dobozos gyümölcslevek

Dobozos gyümölcslevekkel roskadásig vannak a boltok polcai és a hipermarketek mind szuper egészségesként aposztrofálják őket. Én elhiszem, hogy te is szereted az alma, narancs vagy szőlőlevet, de tudnod kell, hogy ezek a dobozok finomságok még akkor is tartalmaznak adalékanyagokat, ha rájuk van írva, hogy 100 százalékos.

Mindegyik valamiféle sűrítményből készül, ráadásul teli van cukorral. Ha friss gyümölcslére vágysz, facsarj magadnak, mert úgy legalább tényleg tudni fogod, hogy mi van benne.

Kínai kaja

A kínai kajáról nem tudom, hogy miért, de irtó sokan úgy hiszik, hogy egészséges. Talán mert a kínaik nagy része sovány. Pedig ez akkor tévhit, hogy az csak na! Nemrégiben olvastam egy cikket egy amerikai huszonéves anyukáról, aki már a 180 kilót közelítette.

Bevallása szerint azért jutott idáig, mert minden áldott nap kínai kaját evett ebédre és vacsorára is, ugyanis ez volt számára akkor a legegyszerűbb megoldás. Hála az égnek rájött, hogy tévúton jár és kemény munkával, akaraterővel megszabadult a súlyfeleslegétől.

Na és persze tiltólistára helyezte a kínai gyorsételeket, amik tele vannak sóval és cukorral. Ott vannak például az édes savanyú szószok, amik a napi ajánlott mennyiség többszörösét tartalmazzák, éppen ezért jobb őket feketelistára tenni.

Rántott hús és társai

A rántott kajákkal alapvetően nincs semmi gond, már amennyiben megfelelő lisztet és olajat használsz a kisütésükhöz. Ha azonban napraforgó olajban sütöd ki és finomított lisztet használsz a panírhoz, akkor máris elfelejtheted, hogy a hús valaha önmagában egészséges volt.

A sok olaj ugyanis rettentő egészségtelen. Persze tudom, hogy egy-egy vasárnapi ebédnél ez szinte kivédhetetlen, de amennyiben otthon főzöl magadnak, akkor ezt könnyedén kiküszöbölheted, hiszen például zablisztbe forgatva is nagyon finom lesz a hús, amit aztán kókusz vagy lenmag olajban is kisüthetsz, így pedig máris sokkalta egészségesebb fogásként kerül majd az étel az asztalra.

Tasakos zabkása

A zabkása amúgy szuper reggeli, erről már írtam is neked, de nem biztos, hogy instant formában, ezek ugyanis elképesztően sok cukrot és egyéb adalékanyagot tartalmaznak. Amellett pedig, hogy borzasztó egészségtelen, igazából felesleges is, hiszen gondolj csak bele: meddig tart pár kanál zabpelyhet összekeverni tejjel és mondjuk banánnal vagy bármilyen más idény gyümölccsel édesíteni?

Ha nem akarsz bajlódni: Instant megoldás 1 perc alatt kész

Ha odafigyelsz és megpróbálod ezeket a tápanyagokat elkerülni + használod ezt az instant javaslatomat itt, akkor előbb fog beindulni a fogyásod, mint gondolnád, mert ide kattintva elérhető számodra is egy egészséges, – azonnal fogyasztható – Cukor és Gluténmenetes Fitt Rost Kása, mely akár 3 órán át is eltelíthet! >

 

Na, ugye egy két helyen te is meglepődtél? Te mivel egészítenéd még ki ezt a listát?

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (76 szavazat, átlag: 4,74 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
4 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments