Így nem áll meg a fogyás húsvétkor sem

Tavasz, húsvét, megújulás

A húsvét – csakúgy, mint a többi ünnep – egyértelműen a közös családi, ünnepi ebédek időszaka. Ilyenkor minden mennyiségben érkezik a sonka, a sütemény és persze a csoki.

Az ízletes ételek mellett pedig igazán kemény meló visszafogni magadat és kihagyni olyan ételeket, amik keresztbe tehetnek a diétádban: Hiszen a januárban nem hiszem, hogy eszedbe jutott, hogy eljön majd a húsvét is, amikor szívesen megkóstolnál mindenféle házi finomságot.

Nyilván nem azt mondom, hogy akkor állj neki ész nélkül zabálni és azt sem mondom, hogy sanyargasd magad ebben a pár napban. Csakúgy, mint a karácsonyi diéta kapcsán a mértékletességre tudom felhívni a figyelmed.

De, hogy mire is gondolok pontosan?

 

Mindenből egy kicsit!

A sonka és a tojás eleve egészséges és nagyon finom…persze, ha leülsz és egy ültő helyedben felfalod a három napnyi adagot, akkor már bizony hizlal. Igen, tudom, hogy szeretnél belőle „sokat” enni, de próbáld meg megtalálni az arany középutat. A húsvét és úgy alapvetően az ünnepek időszaka nem arról szól, hogy megvond magadtól a finomságokat, hanem arról, hogy ugyanúgy tudj mértéket tartani, mint a hétköznapokon.

Ja, hogy a családlátogatások során mindenáron beléd akarnak tuszkolni még egy szelet sütit?
Ilyenkor finoman szereld le őket azzal, hogy egy-egy szeletet megkóstolsz és nagyon finom köszönd meg, hogy és közöld többet nem kérsz, mert tartani akarod a súlyod. Persze ilyenkor lesznek rosszalló tekintetek? De gondold át: megéri mindent felrúgni néhány kajamámoros napért?

 

Pihend ki magad!

Most tudom, hogy egy kicsit saját magam ellen beszélek, de ebben a három napban – mert ugye már a tegnapi nagypéntek is munkaszüneti nap volt – pihend ki magad. Töltődj fel, legyél a családoddal, relaxálj. Akár menjetek el közösen egy fürdőbe, vagy ha jó az idő kiránduljatok.
A lényeg, hogy használjátok ki a tavasz első napsugarait. Ráadásul az ebéd után biztos, hogy jót fog tenni egy üdítő séta, ami során egybekötheted a kellemest a hasznossal: hiszen pihentető jelleggel ugyan, de mozogni fogsz. Hiszen tudod, ha valaki rendszeresen mozog, sportol diéta mellett, akkor nyugodtan lazíthat is egy kicsit az ünnepi asztal mellett.

 

Egy kis meglepetés

Csak ismételni tudom magam: az elkövetkezendő napokat töltsd pihenéssel! És, hogy miért is mondom el ezt ilyenkor sokszor? Azért, mert az ünnepek utánra készülünk számodra egy extra meglepetéssel, ami hatalmas segítség lehet majd a Sikeres Testformálásodhoz. És, hogy mégis mi ez a meglepetés? Hát, ha elárulnám már most, akkor egész biztosan nem lepődnél meg.

Ezért zárom is soraimat, de az ünnep alatt gondolj arra, hogy javában tart a tavasz és e napok után megkezdődhet a megújulás időszaka. Hiszen hamarosan itt a nyár, a strandszezon és ugye idén már Te is szeretnél bátran fürdőruhába bújni? Na, ugye, hogy igennel feleltél?

Kövesd leveleimet a továbbiakban is, hiszen nálunk az ajándékok és meglepetések során az ünneppel nemhogy véget ér…éppen ellenkezőleg csak akkor KEZDŐDIK!

Katona Zoltán
személyi edző, táplálkozás szakértő
u.i.: Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok a ZSH Csapat Nevében

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (79 szavazat, átlag: 4,75 az 5-ből)
Loading...