A feta, a spenót és a hal (vagy aki szereti rák) hármas kombinációja remek ízélményt eredményez, ami egyetlen pillanat alatt a tányérodra csempészi a közelgő nyarat.
Ráadásul a teljes kiőrlésű spagetti sokkal hosszabb ideig biztosít teltségérzetet, mint a búzadarából készült tesója. Ez egy tökéletes étel lehet azok számára, akik nem igazán szeretnek főzni, ugyanis nagyon hamar elkészül, a végeredmény pedig pompás. Lássuk a hozzávalókat és az elkészítés módját!
Hozzávalók 2 adaghoz
- teljes kiőrlésű spagetti (200 g)
- 300 g friss spenót
- 1 fokhagymagerezd
- 1 ek. fenyőmag
- 2 tk. olívaolaj
- 100 g főtt hal vagy rák
- só, illetve bors ízlés szerint
- 1 tk olasz fűszer
- 50 g feta sajt
Elkészítés
Egy nagyobb fazékban forraljuk fel a vizet és főzzük meg benne a spagettit, ami kb. 10 perc alatt kész. Ezután egy szűrőben alaposan mossuk meg a spenótot, majd csepegtessük le. Ezt követően hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát és pirítsuk meg az olívaolajon a fenyőmaggal együtt egy serpenyőben, nagyjából 2 perc alatt.
Majd tegyük bele a spenótot és melegítsük néhány percig. Ha ez meg van, akkor adjuk hozzá a korábban vízben kifőzött halat vagy rákot, majd ezután a spenótot ízesítsük a sóval, borssal és az olasz fűszerekkel és morzsoljuk bele a serpenyőbe a fetát. Ezután szűrjük le a spagettit és alaposan keverjük össze a spenóttal. Voiálá, már kész is!
Nehézségi szint: könnyű
Jellemzők: ebédnek, vacsorának ideális, magas rosttartalom, cukormentes, gyorsan elkészíthető
Kalória: 5-600 kcal
Fehérje: 22,7 g
Szénhidrát: 71 g
Zsír: 20,4 g
Tetszett a recept?
Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő