Szuper mogyoróvajas receptek, amik nem döntik romba a diétád

Néhány nappal ezelőtt hoztam egy írást, amiben a mogyoróvajat vettük górcső alá és amiben igyekeztem megmutatni, hogy ez az étel mennyire egészséges és finom és, hogy milyen nagyszerűen beilleszthető a diétába.

Éppen ezért mai cikkemben néhány receptötlettel készültem, hogy ne csak elméletben tudjuk, hogy a mogyoróvaj egészséges, hanem gyakorlatban is tudjuk hasznosítani. Többen jeleztétek is, hogy szívesen olvasnátok recepteket, hát akkor most jöjjön két szuper desszert, amikkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról, mindezt úgy, hogy egyetlen plusz dekával sem gyarapodnak majd.
 

Chiamagos zabpelyhes keksz – hogy jól induljon a reggel!

Arról már ugye több ízben írtam, hogy a reggeli milyen kiemelt jelentőséggel bír, éppen ezért fontos, hogy valami táplálóval indítsd a napod. Valami olyannal, ami jó időre eltelít, ami nem emeli meg a vércukorszinted és ami még ráadásul finom is. Ilyen a chia magos zabpelyhes keksz. Lássuk a hozzávalókat!

Hozzávalók

  • 5 evőkanál chiamag
  • ¼ csésze cukrozatlan vaníliás mandulatej
  • 2 éret banán, összenyomva
  • ¾ csésze nagyszemű zabpehely
  • ¼ csésze cukrozatlan kókuszreszelék
  • ¼ csésze aszalt datolya, apróra vágva
  • ¼ csésze étcsokoládé apróra vágva
  • 1 evőkanál krémes mogyoróvaj
  • 1 nagy csipetnyi fahéj

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt kb 180 fokra. Ezután egy kis tálban keverd el a chia magot a mandulatejjel és hagyd állni kb 10 percig, egészen addig, amíg a magok gél állagúvá nem válnak. A megduzzadt chia magokat ezután öntsd át egy közepes méretű tálba, majd pedig add hozzá a banánt, a zabot, a kókuszreszeléket, a mogyoróvajat és fahéjat és alaposan keverd őket össze.

Ezután óvatosan keverd bele a datolyát és a csokoládét is. Ha ezzel is megvagy, akkor kanalazz 1-2 evőkanálnyi halmot egy kivajazott sütőlapra és villával finoman nyomkodd le, hogy korong formájú legyen.

Ebből a mennyiségből kb 15-16 sütit fogsz kapni. Ha mindezzel kész vagy, tedd őket a sütőbe és kb 20 perc alatt süsd készre őket. A végén hagyd kihűlni.
 

Mogyoróvajas golyócskák (20-25 golyóhoz)

Hozzávalók

  • 1,5 csésze zabpehely
  • 1,5 csésze perec
  • ½ csésze kókuszreszelék
  • ¼ csésze chia mag
  • ½ csésze mogyoróvaj
  • ¼ csésze kókuszolaj (puha)
  • ¼ csésze agave szirup

Elkészítés

Első lépésként konyhai robotgép segítségével egy kicsit dolgozd el a zabpelyhet és a pereceket is külön. Ezután dolgozd egyneművé az összes hozzávalót majd gyúrj belőle pici kis golyó formákat és forgasd be őket a kókuszreszelékbe. Ezután tedd őket egy tálcára, majd tedd a hűtőbe kb fél órára mielőtt tálalnád.

A listát még tudnánk bővíteni. Szeretnél még ilyen és ehhez hasonló recepteket kapni? Akkor tarts velem továbbra is!

Te melyikkel kezded?

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (1 szavazat, átlag: 5,00 az 5-ből)
Loading...

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments