5+1 trükk, hogyan varázsolhatod szebbé a 2023-as éved

1. Fogadd el azokat a tényeket, amiken nem tudsz változtatni, és keresd meg a mindennapjaidban az örömet szerző dolgokat

Sajnos számos olyan negatív dolog fordulhat elő az életünkben, amely Tőlünk függetlenül következhet be. Ezért meg kell tanulnunk elfogadni azt, hogy nincs befolyásunk ezekre a történésekre, és helyette megkeresni azokat a dolgokat, amelyek örömmel árasztanak el.

Fókuszálj a mindennapokban a pozitív élmények megélésére, és értékelj minden olyan apróságot, amit lehet már természetesnek érzel!

2. Kerüld el a negatív tartalommal megtöltött híradókat

Feltűnt már Neked is, hogy nincs egy olyan híradó vagy újság, ami ne lenne tele borzalmas és sokkoló tartalommal? Ha gyakran hagyod, hogy a füleid beengedjék ezeket a rémes információkat, az a napodat is könnyen befolyásolhatja, mégpedig negatív irányba.
Igyekezz elkerülni a sok, szörnyű tartalommal megtöltött híradókat! Helyette hallgass vagy olvass olyan témákról, amik Téged segítenek, előre visznek és pozitív irányba építenek.

3. Figyelj oda a kommunikációdra, töltsd meg a mondanivalódat is derűlátó szavakkal

Fogj egy papírt, és próbáld meg egy napon keresztül feljegyzetelni, hogy milyen szófordulatokkal beszélsz. Ha például azt veszed észre, hogy sokat panaszkodsz (hát az a baj, hogy….., ez nem fog menni…., már megint fáj mindenem….stb.) akkor írd fel ezeket a szavakat, és például a legközelebbi telefonbeszélgetésnél tartsd magad előtt, hogy ezeket a negatív szófordulatokat kikerülve, megpróbálj csakis a szép és jó dolgokról beszélni.

4. Olyan emberekkel vedd körül magad, akik pozitív energiával töltenek fel, és a legtöbbet hozzák ki belőled

Annak érdekében, hogy a mindennapjaid még szebben és sikeresebben teljenek, érdemes olyan emberekkel körülvenni magad, akikből töltődni tudsz, akik folyamatosan motiválnak és biztatnak a céljaid elérésében. Azoktól pedig szépen lassan válj meg -amennyiben ez lehetséges-, akik visszahúznak, elnyomnak, állandóan panaszkodnak, így a pesszimista energiájukat Neked átadva.

5. Igyekezz mindig optimista lenni

A problémák és kifogások helyett próbáld meg mindenben meglátni a jót és a lehetőséget. Ami másnak sikerülhet, az miért ne sikerülhetne Neked is? Állítsd át a gondolkodásodat, hogy a negatív dolgok helyett, rögtön a pozitív meglátások jussanak az eszedbe!

+1 Mosolyogj gyakran az emberekre, hogy nekik is jobb kedvük legyen

Lehet néha furcsán néznek majd Rád, hogy reggelente Te vagy az egyetlen ember, aki a munkahelyére mosolyogva megy. Próbáld ki, hogy milyen érzéseket vált ki belőled és másokból, ha rájuk mosolyogsz, ők pedig visszamosolyognak. A mosoly és a pozitív kisugárzás ragadós:) Varázsolj magadnak és másoknak is jobb kedvet egy őszinte mosollyal!

Te hogyan kezeled a jelenlegi helyzetet? Vannak olyan bevált módszereid, amelyeket szívesen megosztanál velem?

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (47 szavazat, átlag: 4,81 az 5-ből)
Loading...

u.i.:

Tarts velem Te is 2023-ban, hogy ezt a nehéz évet, minél egészségesebben, sikeresebben és pozitív szemlélettel éljük meg! A Zsírégetés Harcosai immáron 13 éve azon dolgozik, hogy Te évről évre egyre közelebb kerülhess az egészséges életmód kialakításához, és a rendszeres testmozgás jótékony hatásainak és örömének megtapasztalásához.

Subscribe
Visszajelzés
guest
15 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments