5 pozitív gondolat, amely garantáltan és gyorsan segít, hogy minél egészségesebbé és karcsúbbá válj az új évben!

Számtalan diétával megpróbálkoztál már, de fáradozásaid rendre kudarcba fulladtak? Ugye tudod, hogy sok esetben éppen azért nem jársz sikerrel, mert te magad vagy saját magad legnagyobb kritikusa?

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az életmódváltás, a diéta, a súlyvesztés mind-mind egy tudatos döntés végterméke kell, hogy legyen és nem szabad dühből táplálkoznia. Addig, amíg a testsúlycsökkentésedre szükséges rosszként tekintesz, addig bizony egy dekát sem fogsz fogyni, legalábbis nem érdemben.

Ha valóban életmódot szeretnél váltani, akkor az az elfogadással kezdődik: elfogadom a testem, elfogadom, magam olyannak amilyen vagyok, de érzek magamban kellő elhivatottságot és kitartást ahhoz, hogy ezen változtassak. Persze tudom én, hogy ez nagyon nehéz és ez egész konkrétan az akaraterő tízpróbája, de hidd, el megéri.

Újévre tekintettel ma öt olyan pozitív gondolatot, azaz inkább trükköt hoztam neked, amely motiválóan hathat rád is és melynek segítségével talán könnyebben jutsz majd idén egyről a kettőre. Érdekelnek a részletek? Akkor olvass tovább!

1.) Nem kell mindig rózsaszínben látni a világot

Hatalmas tévhit, hogy a pozitív gondolkodású emberek, mindig felhőtlenül boldogok. A tudatos és optimista ember csupán reálisan tekint a külvilágra, reálisan méri fel az esélyeit és példának okán nem tűz ki lehetetlen célokat maga elé. Ha például neked harminc kiló súlyfelesleged van, akkor irreális volna azt gondolni, hogy ettől a túlsúlytól két hónap alatt megszabadulhatsz.

Ha azonban konkrét és persze tartható célokat tűzöl ki magad elé, akkor ennek a harminc kilónak a leadása „gyerekjáték lesz”. Ugyanis nem fog csalódásként érni, ha a második hónap után még mindig van húsz kiló előtted, ugyanis tisztában leszel a kvalitásaiddal és egyáltalán nem fogsz meglepődni azon, hogy a fogyásod lassú, de biztos léptekben halad előre felé.

A pozitívan gondolkodó emberek ugyanis felismerik, hogy a dolgoknak van jó és rossz oldala is, de úgy döntenek, hogy energiáikat és idejüket a jó dolgokra összpontosítják, ami segítséget nyújt abban, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból.

Éppen ezért, ha életmódváltáson töröd a fejed, fontos, hogy pozitív gondolataidat helyezd előtérbe. Tűzz ki pontos és betartható célokat és minden erőddel azon légy, hogy ezek a célok valósággá váljanak.

2.) Kerüld az ítélkezést

Ugye veled is előfordult már, hogy fintorogva bámultál egy másik emberre vagy éppen negatív jelzővel illeted, mindezt úgy, hogy talán egyetlen szót sem beszéltél vele soha?

Ahhoz, hogy optimista gondolatok árasszanak el fontos, hogy kerüld a másik ember címkézését, engedd el az előítéleteid. Hiszen nem ismered, nem tudhatod, nem jártál a cipőjében, így fogalmad sem lehet az életútjáról. Fordított helyzetben neked sem esne jól, ha megbélyegeznének.

Ahhoz, hogy az életmódváltásod sikeres legyen nem csupán az étkezésed kell megreformálnod, hanem a gondolataidat is sokkal pozitívabb irányba érdemes terelned, ez pedig ott kezdődik, hogy minden előítéletedet elengeded, ez ugyanis gyakorlatilag mindennek az alfája és ómegája.

Ugyanis, ha jól belegondolsz, az előítéleteid a saját félelmeidből táplálkoznak és végső soron ez lehet az, ami a sikeres fogyásod útjába áll.

3.) Gyűjtsd be a pozitív pillanatokat

Ahhoz, hogy kitágíthasd a pozitívumok lehetőségét, fontos, hogy új impulzusok is érjenek, éppen ezért érdemes lehet új szokásokat kialakítanod.

Ha az életmódváltás a fő célod, akkor tudnod kell, hogy ebbe a mozgás is bele tartozik: ha pedig mozogni szeretnél, menj le az edzőterembe vagy kezdj el otthon mozogni. Ugyanis olyan új impulzusok érhetnek, melyek segítik a pozitív gondolataid fejlődését.

Az edzőtermekben új embereket ismerhetsz meg, ráadásul motiváló erőként is hathatnak rád ezek az emberek. De akár szabadidődben eljárhatsz jógára vagy vezethetsz életmódnaplót, melyben a fogyásod minden mozzanatát rögzíted. Szerezz élményeket, éld meg az érzéseidet, ugyanis boldogan és vidáman minden, így a fogyás is sokkal könnyebb.

4.) Dicsérd meg magad

Persze nem arra gondolok, hogy ajnározd magad, de fontos, hogy a magaddal szembeni kritikákat felejtsd el. Tudnod kell, hogy te is értékes és csodálatos ember vagy és azt is tudnod kell, hogy a kitartásod és az akaraterőd igenis dicséretre méltó.

Nem szabad magad ellen fordítanod a gondolataidat, mert az önostorozás most nem segít.

Ahhoz, hogy sikerre vidd a diétád, ahhoz, hogy egy új és tudatos életmódot alakíthass ki fontos, hogy elsősorban elfogadd magad.

Ha pedig megugrasz egy kitűzött – az előbbiekben már emlegetett reális – célt, akkor igenis dicsérd meg magad. Akár szavakkal, akár egy apró meglepetéssel, de tudasd saját magaddal, hogy igen jól csinálod.

5.) Vedd magad körül pozitív emberekkel

Az életmódváltók gyakran arról számolnak be, hogy törekvéseikben a család a legnagyobb gátló tényező. Kutatások szerint a stressz azonban fertőző betegség, így ha te kitartó vagy és igyekszel, pozitívan gondolkodni az előbb utóbb átragad majd a család többi tagjára is.

Azonban onnantól kezdve, hogy kizárod a negatív tényezőket és pozitív személettel vágsz neki a feladataidnak, te magad is több szintén pozitív gondolkodású embert fogsz bevonzani magad mellé, ez pedig segítségedre lehet majd abban, hogy hozzáállásod napról napra javuljon.

Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Kérlek Gyere és csatlakozz a ZSH Közösségéhez és kövess minket. Légy naprakész az Egészséges Testi – Lelki – Mentális megoldásokkal az ideális tested, a karcsúbb életed jegyében.

ZSH Közösség Követése és Like a facebook-on itt!

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (71 szavazat, átlag: 4,87 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments