Tiszta, egyszerű fogyást generáló gondolatok

Amikor a fogyókúráról beszélünk, akkor nagyon fontos, hogy megemlítsünk néhány olyan dolgot, ami sajnos tévesen rögzült a fejekben.

Ilyen tévhitekről már többször írtam neked, ám a leveleitek alapján még mindig vannak olyan területek, amik gyakorlatilag zavart képeznek. Éppen ezért mai cikkemben ismét összeszedtem három olyan tévhitet a fogyásról, amik nem hogy súlycsökkenéshez, de hosszútávon akár hízáshoz is vezethetnek. Kíváncsivá tettelek? Akkor gyere, olvass tovább!
 

Az alapprobléma

Sajnos tapasztalataim szerint a legtöbben valamilyen ódivatú, félinformációkon alapuló diétát szeretnének követni, aminek az lesz az eredménye, hogy vagy nem veszítenek a próbálkozók a súlyukból vagy pedig hízni fognak.

Pedig nekem egyértelműen ez a célom, ezért hozom létre a testsúlycsökkentő stratégiáimat és ezért küldöm neked rendre a leveleket, hogy meg tudj szabadulni a pluszuktól. Éppen ezért, ha neked eddig nem sikerült, akkor elképzelhető, hogy olyan módszer mellett tetted le a voksod, ami vagy nem megfelelő vagy számodra nem ideális.

Mai írásomban hoztam neked három olyan általános tévhitet, ami minden bizonnyal nem fog hozzásegíteni a súlyvesztéshez. Megnézed, hogy melyek ezek?
 

Azon változtatsz, hogy mennyit nem pedig azon, ahogyan eszel

Ez az egyik leggyakoribb kvázi típushiba, amivel találkozom a munkám során. Sokan vagytok, akik megírjátok nekem, hogy hát de ti már alig esztek és még sem indul be a fogyás. Persze, hogy nem, mert nem az evés mennyisége, sokkal inkább annak minősége a kulcs.

Nyilván ez nem azt jelenti, hogy neki lehet állni töménytelen mennyiségben zabálni, de hidd el, hogy sok esetben egyáltalán nincs szükség radikális változásra ahhoz, hogy le tudd adni a felesleget. Sokkal inkább a minőség az, amire oda kellene figyelned.

A kulcs mindig is tudatosságban rejlett és abban, hogy tiszteled-e annyira a tested, hogy jó ételekkel leped meg. Evés közben érdemes figyelmes lenned, megízlelned az ételt, figyelni az illatát, így evés közben rádöbbenhetsz arra is, hogy minőségi ételek igenis finomak, így pedig könnyebben és nagyobb eséllyel mondasz majd le valami gyorsétteremi vacakról.
 

Ideákat kergetsz

Sokan vagytok, akik azzal írtok nekem, hogy ti már két hete, egy hónapja követitek a diétát, megfogadjátok a tanácsaimat, de még mindig semmi. Nos, jó, ha tudod, hogy mindenkinek a szervezete más és más. Könnyen előfordulhat, hogy nálad a fogyás például majd csak a hatodik héten indul be, de az is lehet, hogy első néhány hétben szárnyalsz, majd stagnálni fog a súlyod egy ideig.

A legtöbben ilyenkor feladjátok, mert, hogy “nem érdemes”, “nincs eredmény” stb. A baj az, hogy sokan olyan ideákat kergettek, amiket nem tudtok az adott időre megvalósítani. Sokszor említettem már, hogy olyan reális és kézzel fogható célok kellenek, amiknek a megvalósításába nem roppansz bele.

Olyan mérföldkövek, amikhez igenis el tudsz érni, anélkül, hogy belepusztulnál. Fontos, hogy reális maradj és tudatosítsd, hogy nem kell két hét alatt lefogynod, mert egyrészt egészségtelen, másrészről meg lehetetlen.
 

A barátnőmnél működött nálam miért nem?

Heti több ilyen levelet is kapok és őszintén szólva néha már fogom a fejem. Nem győzöm elmondani, hogy mindannyian mások vagyunk, éppen ezért fontos, hogy végre megértsd: ami a barátnődnél működött az egyáltalán nem biztos, hogy nálad is beválik majd.

Ennek azon egyszerű oka van, hogy a te anyagcseréd teljesen más, szinte biztos, hogy a tested más mozgásformát részesít előnyben, éppen ezért butaság volna azt hinni, hogy tök ugyanazzal a módszerrel fogsz tudni lefogyni, mit a barátnőd.

Persze ez még nem azt jelenti, hogy nem támogathatjátok egymást, de tudnotok kell, hogy mi a jó saját magatoknak, így biztosan nem kényszerítetek majd bele magatokat egy olyan diétába, ami nem hoz hosszútávú eredményt.
 

Ha úgy gondolod Felejtsd el, amit eddig a fogyókúrákról gondoltál!

A fogyásodnak teljesen új élményét biztosítjuk. A korlátok ledöntésével megváltoztatjuk a fogyásról alkotott véleményed. »

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (79 szavazat, átlag: 4,68 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments