Ebben a helyzetben ez lehet a megoldás! – Magyar Tudósoktól

Az elmúlt néhány hónapban gyakorlatilag nem szólt semmi másról az életünk, mint a koronavírus ellen vívott végtelennek tűnő harcról.

Persze én lennék a legboldogabb, ha most azt mondhatnám, hogy ennek vége, de sajnos az a helyzet, hogy talán csak most kezdődik igazán. Az előrejelzések szerint hiába van úton a vakcina, a koronavírus még jó darabig az életünk része marad, ráadásul Európa szerte csak most tombol igazán. Minden héten újabb megszorítások érkeznek.
 

Mindenki át fog rajta esni? 

A szakértők mostanra egyenesen odáig jutottak, hogy ezen bizony mindenki át fog esni, senki nem menekülhet meg, abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy egyáltalán nem mindegy a lefolyása. Különböző vitaminokkal képesek lehetünk védekezni és elkerülni a brutálisan súlyos tüneteket, sokan már hónapok óta a D-vitaminra esküsznek.

A vitaminokkal azonban vigyázni kell, ugyanis van, amit igenis túl lehet adagolni, erről azonban egy másik cikkben szeretnék majd beszélni, mai írásomban egy olyan alternatívát hoztam neked, ami szintén hatalmas segítség lehet a betegség elleni harcban.
 

Már több, mint 50 millió érintett 

Az új koronavírus világszerte már több mint 50 millió embert érint, ugyanis ennyien fertőződtek meg és sajnos a halálos áldozatok száma is növekszik. A magyarországi koronavírus adatok sem adnak okot a pozitív szemléletre, hiszen az átlagos halálozások száma napi szinten 100 körül mozog. Pontosan ezért most minden a vírus elleni küzdelemben bevethető szerekről szól.
 

Áttörés? 

Most a CMC Déli Klinika® kutatócsoportja arról számolt be, hogy Európában honos gyógynövények egyedi kombinációja jelentős vírusellenes hatásokkal rendelkezik. A Dr. Jankovics István vezette kutatócsoport kimutatta, hogy a bodorrózsa (Cistus creticus) kivonata a vírusszaporodás vizsgálatához elterjedten használt szövettenyészeten (a zöld majom (Chlorocebus) veséjéből származó sejtkultúrában) semlegesíti/elpusztítja a SARS-CoV-2-t illetve jelentősen gátolja annak szaporodását. Ennek alapjána vizsgálók feltételezik, hogy a bodorrózsa-kivonat emlősök légző-rendszeri nyálkahártyáján is képes lesz meggátolni a vírusszaporodást, és  megelőzni a fertőzést, írja az OTSZ Online.*
 

Biztató eredmények 

Az elért eredményeket tekintve a bodorrózsa nem csupán gátolja a vírusok növekedését, de irányítja is a vírusfertőzés okozta kóros immunológiai reakciókat, ezáltal pedig csökkenteni képes a betegség lefolyásának súlyosságát.

„A SARS, MERS és madárinfluenza esetében a bodorrózsa-kivonat csökkenti a szerv károsodásokat előidéző, és sokszor halálos kimenetelű citokin vihart” – mondta hozzá Dr. Jankovics István, a CMC Déli Klinika® kutatási vezetője.
 

Gátolja a vírusok szaporodását 

Dr. Balázs Anna a CMC Déli Klinika® vezérigazgatója pedig azt mondta a bodorrózsa kivonat hatásairól, hogy a növény nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, amelyek gátolják a vírusok felszínén található neuraminidáz enzimet, ami röviden annyit jelent, hogy ezek által a vírusok nem tudnak bejutni a sejtekbe és szaporodni.

Ez a hatás pedig megakadályozza, hogy az influenza vagy egyéb más vírus fertőzés kialakuljon. Hovatovább nagymértékben csökkentik a felső légúti fertőzések tüneteit is. A polifenolok  antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásuk révén pedig segítik a szervezet védekezőképességét, növelik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét, és baktérium ellenes hatással is rendelkeznek.
 

Pár szóban a bodorrózsáról

A bodorrózsa a mályvavirágúak rendjébe (Malvales), azon belül a bodorrózsafélék vagy szuharfélék (Cistaceae) családjába tartozik, a család és a növénynemzetség névadó növényeként.
 

A bodorrózsa megjelenése

A bodorrózsa dús ágrendszerű, 1-1,5 méter magas kompakt cserje, aminek hosszúkás levelei hullámosak, fonákjuk erősen szőrözött. Több természetes faj jó illatú, gyógyhatású gyantát termel. A növény főként a hazai rózsáinkra emlékeztető nagy virágairól ismerhető fel könnyen, melynek szirmai bodros-gyűröttek, majdhogynem krepppapír-szerűek, jellemzően végálló bogernyőben nyílnak.

A növény természetes élőhelyén májustól szeptemberig virágzik, hazánkban rövidebb ideig, májustól júniusig csodálhatjuk halvány-fehéres, rózsaszínű virágait, amelyeket folyamatosan hoz.
 

A leveléből készült tea

A bodorrózsa szárított leveleiből készül a tea, aminek az íze enyhén aromás, éppen ezért javallt mézzel fogyasztani. Forrázatának elkészítésekor egy pohár teához 1-2 teáskanálnyit használjunk fel a szárított növényi alapanyagból, majd öntsük le 1,5-2 dl forró vízzel. Ha teáskannába készítjük el, akkor 3 tk. mennyiséget tegyünk bele.
Ne használjunk se fémkanalat, se fémszűrőt a készítés során! A teát 2-5 percig hagyjuk ázni, ezt követően szűrjük le, és mézzel vagy ízesítés nélkül forrón fogyasszuk el.

Mivel mi a Zsírégetés harcosai teák forgalmazásával is foglalkozunk, így a bodorrózsa nálunk is elérhető, ezt a szupernövényt pedig tea formájában tudod majd fogyasztani.
 

Ajándék!

A bodorrózsa teát most ajándékba adjuk Számodra ide kattintva! »»»

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (19 szavazat, átlag: 4,79 az 5-ből)
Loading...

* forrás: CMC Déli Klinika® sajtóközlemény 2020. 10.29.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments