A koronavírus járvány idején ez egy igazi mentőöv egy túlsúlyosnak!

A tavaszi első hullám alkalmával, amikor a koronavírus még csak valami megfoghatatlan „újdonságként” keringett körbe bennünket, talán nem is igazán értettük, hogy mi folyik körülöttünk.

Most azonban, az egyre erősödő második hullámban azonban úgy tűnik kezdjük kapizsgálni, hogy ez a betegség bizony az életünk részévé vált és nagy eséllyel egy jó darabig még nem is akar majd tágítani.

Durva szigorítások jöttek

Melyek értelmében kijárási tilalom van érvényben jelen pillanatban, ami azt jelenti, hogy este 20 óra és reggel 5 között mindenkinek otthon kell lenni, ezt csak a munkába járás vagy hazamenetel írhatja felül, amit azonban igazolni kell.

Viszont ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a részletszabályok egyértelműen kimondják, hogy az edzőtermeket, fitness termek is be kell zárni, kivéve ezt az egyet itt! ???? –>

Nem szeretnék most száraz szöveggel jönni, vagy hosszú oldalakat írni arról, hogy mit lehet és mit nem, csupán a Magyar Közlöny idevágó rendelkezését másolnám ide: A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Vagyis ez azt jelenti, hogy adott helyzetben nem használhatjuk a fitnesztermeket, ezt pedig nagyban befolyásolja a sportolási szokásainkat, bár szabadtéren lehet jelenleg is egyéni módon tornázni, ám ha valaki délutánig dolgozik, akkor nagyon nehezen oldja meg, hogy a kijárási tilalom kezdőidőpontja előtt végezzen.

Emiatt pedig újra alternatívákon kell gondolkodni, mert bár sokak szerint nem a sport most az elsődleges dolog a pandémiás időszak kellős közepén, ám a helyzet az, hogy az immunrendszerünk védelme érdekében igenis fontos az ilyen jellegű tormák mint ez itt. »»»

Másrészt pedig az otthonlétbe könnyen bele lehet süppedni és akárhogyan is nézem egész nap a kanapén ülve dolgozni – már ha home officera vagy ítélve – nem lehet egy állandó életcél és nem is egészséges.

Kutyasétáltatás is off?

A szigorításokat követően első körben a kutyások akadtak ki, hogy akkor most a kedvenceiket a kijárási tilalom miatt nem tudják levinni sétálni, sőt sokan voltak, akik például kutyával futottak, így számukra is egy nehéz helyzet állt elő.

Ennek kapcsán később érkezett egy pontosítás, hogy de a kutyatulajok levihetik az állataikat, de csak a lakóingatlan 500 méteres körzetében. Ami egyértelműen azt jelenti, hogy tényleg csak  dolga végeztéig vihetjük ki őket, vagyis a kutyával futásnak tényleg off, mert akárhogy is nézzük, de 500 méteres sugárban elég problémás futkorászni.

Talán sosem volt még ilyen lényeges az otthoni torna

Az iTorna rendszerét már korábban megálmodtam, különösen azok számára, akik közösségben szeretnének tornázni, de a lakásuk kényelmében vagy egyszerűen csak nem vágynak a zsúfolt edzőtermekbe.

Nos, ez utóbbi kérdését a koronavírus most megoldotta, ugyanis edzőterembe az se mehet, aki amúgy akar, így marad az otthoni torna, ami talán még sosem volt ilyen fontos, mint most. Az általam kifejlesztett Online Edzések különösen előnyös lehet azok számára, akik korábban is azt az elvet vallották, hogy inkább otthon edzenek, de kiváló alternatíva most azoknak is, akik a pandémia miatt nem tudják felkeresni a fitnesztermeket.

Az itornáról tudni kell, hogy figyelembe veszi az egyén mozgáskorlátait, ízületkímélő és változatos, arról pedig már nem is beszélve, hogy könnyedén végrehajtható.

Ha eddig is otthon edzettél, akkor neked nem lesz nagy a változás

Ha téged korábban is zavart az edzőtermi fülsüketítő zene, a bérlet ára vagy a tömeg, akkor számodra most nem lesz túlságosan sok újdonság, ám ha úgy érkezel közénk, hogy kvázi a kényszer visz rá, akkor bizonyosan furcsaságokkal teli lesz számodra a kezdeti időszak.

Hidd el megértem, hogy nehezen veszed erre most rá magad, de közben büszke is vagyok rád, mert nem adod fel, nem mondod azt, hogy ja ha nincs terem, akkor nincs edzés, helyette inkább megoldást keresel a problémára, számomra pedig ez a „pohár mindig félig tele van szemlélet” a nyerő.

Rettentessen büszke vagyok most rád, aki korábban rendszeres látogatója voltál a fitnesztermeknek, mert te vagy az élő példája annak, hogy sosem kell feladni. Jöhet bármilyen nehézség, most példának okán egy koronavírus és megannyi szigor, de TE ennek ellenére sem adod fel, ez pedig példaértékű.

Ha újonc vagy köztünk

Ha most érkeztél közénk, akkor engedd meg, hogy pár szóban bemutassuk az iTorna rendszerét: Egyszerűen követhető, változatos, ízületkímélő ám hatékony, nem ugrabugra edzéseket melyekre otthon rendszeresen tornázhatsz ráadásul viszonylag gyors és egyenletes fogyást biztosít. Mi ezt biztosítjuk számodra a ZSH iTornában. Ha utálsz futni,de szeretnél fogyni most ezek a Legjobb Otthoni Online Edzések! »»»

Légy Te is részese!

Szeretnénk, ha Te is részese lehetnél hetente akár 4 alkalommal egy olyan online nézhető webtornának melyet az otthonodba végezheted. Ráadásul latba vetjük a 2011 óta megszerezett szakmai tapasztalatunk.

Az így összeállított edzéseket – irányításunk alatt – olyan személyek (életkor, problémák) mutatják meg Számodra, mint amilyen esetleg Te is vagy. Tornaprogramunk alapelveként a gyógytorna kímélő elemeit, mozdulatait ötvöztük a különböző sportág azon módszereivel, technikájával mely a leghatékonyabb fogyást eredményez a Te korodba figyelembe véve esetleges fájdalmaidat, problémáidat vagy korlátaidat.

A koronavírus járvány idején ez egy igazi mentőöv

Tehát az iTorna rendszere adott, a technikai lehetőségeket kihasználva pedig a pandémiás időszak közben is tudunk együtt, egymást segítve tornázni. Online hozzáférést adunk, hogy otthonodban is el tudd végezni hetente több alkalommal változatos, kíméletes mégis hatásos tornáinkat. Ez az a torna program, mely garantáltan a legegyszerűbben segítségedre lesz a könnyed, egyszerű fogyásban, majd a lefogyott súlyod megtartásában.

Kinek való?

Korábban ennek kapcsán azt írtuk, azon fogyni vágyóknak, akik nem bírják az ugrabugra edzéseket, de most ezt ki kell egészítsük azzal, hogy annak is, aki a koronavírus miatt nem látogathatja az edzőtermeket. Tudom, hogy számukra ez most egy kényszer adta helyzet és azt is tudom, hogy nehéz egy ilyen szituációval megbirkózni, ám az iTorna alternatívájával szeretném megmutatni, hogy a pandémia idején sem kell lemondani a mozgásról. F

ontos, hogy lehetsz Te kezdő, újrakezdő vagy haladó, velünk megtalálhatod a lehetőségeidre szabott sportot. Neve is erről árulkodik (nem véletlenül) miszerint iTorna, mely nem mást takar, mint az angol nyelvből átvett “i” azaz én Tornám.

Ha utálsz futni,de szeretnél fogyni most ezek a Legjobb Otthoni Online Edzések! »»»

Rád milyen hatással vannak a mostani intézkedések? Te, hogyan kezeled?

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (9 szavazat, átlag: 5,00 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments