Ez egy igazi energiabomba, amivel garantáltan szuperül indul majd a reggel fogyásod
Elképzelhető, hogy a túlérett banán ahhoz már túl barna, hogy megedd, ám tökéletes lehet egy reggeli édes muffinhoz, mely még egészséges is. Ha még inkább szeretnéd feldobni a muffint, akkor belekeverhetsz egy kis áfonyát is, ha már a kása szavazásnál az áfonya nyert! 🙂 így még jobb lesz az ízélmény.
Hozzávalók 12 adaghoz:
100 g zabpehely
3 érett banán
2 tojás
50 g méz
50 ml mandula tej / vagy egyéb más növényi alapú tej
1 tk sütőpor
3-4 g szódabikarbóna
ízlés szerint só, illetve fahéj
Elkészítés 12 adag esetén:
Először tölts meg egy bögrét félig zabpehellyel, majd pedig tedd félre. Ezután a maradék zabpelyhet tedd egy aprítógépbe és egészen addig aprítsd még nem lesz liszthez hasonló állaga. Ha mindez megvan akkor a banánokat nyomkodott össze a villával, majd pedig keverd össze az összeaprított zabpehellyel.
Ezt követően add hozzá a tojás, a mézet, a növényi tejet, a sütőport és a szódabikarbónát is, majd ízesítsd egy kis sóval, illetve fahéjjal. Ezután add hozzá a korábban félretett zabpelyhet, egy kicsit hagyj is meg belőle. Majd oszlasd el egyenletesen a tésztát a muffinformákban és mindegyik tetejére szórj még egy kicsit a zabpehelyből. Tedd a muffinokat a sütőbe, majd süsd kb 180 fokon úgy 20 percig.
Jó étvágyat!
Te elkészíted?

Üdvözlettel, Katona Zoltán
életmód tanácsadó