Ha neked is nagyjából minden reggeled a kapkodásról szól és sokszor arra sincs időd a nagy rohanásban, hogy egyél valamit?
Az is lehetséges, hogy éppen lenne reggelente időd csak már unod a “banánt”, hogy mindig a tojásos variációkat kell elkészítened. Nos, én imádom azokat az alternatív megoldásokat, amik könnyűek és gyakorlatilag szinte mindig van is hozzá otthon alapanyag.
A mai írásom mindenképpen neked szól, ugyanis ma elhoztam neked a világ egyik legkönnyebb és leggyorsabb reggeli receptjét, amihez csupán 7 azaz hét, igen jól látod 7 percre lesz szükséged ahhoz, hogy elkészítsd.
Ezt a mai receptet egy barátomtól hallottam, aki oda van a bögrébe elkészíthető finomságtól. A bögrés sütés-főzés lényege, hogy az egész elkészíthető egyetlen bögrében amilyen mondjuk a bögrés sütink is! »»»
Mondjuk én most müzlis tálat használtam, de az eredmény az gyakorlatilag ugyanaz. Most egy hamis muffin receptet hoztam el neked, ami garantáltan megédesíti a hűvös őszi reggeleket, úgy hogy közben a kalória tartalma viszont alacsony.
Csak 7 perc
Nem hiába hangsúlyozom ezt folyamatosan. Ugyanis ennek a receptnek az elkészítési ideje tényleg nem több, mint 7 perc (lemértem). Ez már csak azért is kiemelt jelentőségű, mert így pikk pakk van reggelid és nem lehet kifogás az, hogy „á nincs időm”. Mutatom a hozzávalókat:
- ¼ bögre zabpehelyliszt
- 1 teáskanál barna cukor vagy eritirit
- ¼ teáskanál sütőpor (szódabikarbóna is jó)
- 1 teáskanál tej (ha laktózérzékeny vagy, akkor laktózmentes)
- ½ teáskanál vaj (ha laktózérzékeny vagy, akkor laktózmentes)
- 2-3 evőkanál cukrozatlan kakópor
- 1 csipet só
- ízlés szerint gyümölcsök (áfonya, szőlő…stb)
Az elkészítés is pofon egyszerű, mutatom is! A bögrében először jól keverd össze a lisztet, a barna cukrot vagy eritritet, a sütőport, a sót és a kakaót, majd add hozzá a vajat. Ha jól összeolvadtak és nincsenek már vajdarabkák a masszában, add hozzá a tejet is.
Ami fontos, hogy a tésztának folyósnak kell lennie – ha kicsit csomósabb, akkor bátran adj hozzá még egy kis tejet. Ha gyümölcsök nélkül szeretnéd elkészíteni, akkor így már mehet is a mikróba három percre, ha azonban szeretnéd gyümikkel is ízesíteni, akkor a kész masszába nyomkodd bele az áfonya vagy szőlőszemeket és csak azután tedd a mikróba.
Ez az egész annyira egyszerű, hogy a végeredmény is csak nagyszerű lehet. Ha nem kakaós kivitelben szeretnéd fogyasztani, akkor ugyanezekkel az arányokkal fahéjasan is elkészíthető, annyi, hogy fahéjból ne tegyél bele, maximum egy evőkanálnyit, mert jóval intenzívebb az íze.
Ha szeretnél még ilyen könnyen elkészíthető receptekről olvasni, akkor kövess továbbra is, ha pedig maradnál a kicsit nehezebb reggelik kivitelezésénél, akkor figyelmedbe ajánlom legutóbbi cikkemet, ahol két szuper reggelit elkészítését is megmutattam. ITT!
Mit mondasz kipróbálod?
Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó