Imádod a kínait, de nem illeszthető be a diétádba?
Akkor van számodra egy szuper hírem, ugyanis ezzel a recepttel most hódolhatsz a kínai kajai iránti rajongásodnak, ráadásul úgy, hogy közben az alakod is karban tartod.
A rizzsel, illetve a brokkolival elkészített csirke tökéletes alternatívája lehet egy-egy éttermi étkezésnek, ráadásul mindezt alacsony zsírtartalommal abszolválva. Édes, savanyú és fűszeres. Micsoda ízélmény!
Hozzávalók két adaghoz:
- 100 g barna / jázmin / basmati rizs
- 200 g brokkoli
- 250 g csirkemellfilé
- 20 g méz
- 25 ml szójaszósz
- 50 m víz
- 5 g kukoricakeményítő
- gyömbér ízlés szerint
- 1 evőkanál szezámmag
- chili paprika ízlés szerint
Elkészítése:
A rizst főzzük meg az útmutatónak megfelelően. Ameddig a rizs fő, addig vágjuk kockára a brokkolik, majd pedig tegyük forrásban lévő vízbe 8-9 percre. Eközben vágjuk kis darabokra a csirkét, majd süssük meg vízzel egy tapadásmentes serpenyőben.
Az öntethez keverjük össze a mézet, a szójaszószt, a vizet, a kukoricakeményítőt, a gyömbért illetve a chili paprikát. Ezután öntsük azt a csirkére és hagyjuk rotyogni úgy 10 percig, egészen addig míg a csirke magába nem szívja. Ha ez is meg akkor szórjuk a százámmagot és tálaljuk a rizzsel egy tányéron.
Tápanyagtartalom:
- Kalória: 470 kcal
- Fehérje: 45 g
- Szénhidrát 53 g
- Zsír: 6 g
Jellemzői:
- alacsony zsírtartalom
- ebédre tökéletes
- laktózmentes
- magas fehérjetartalommal bír
- vacsorára is ideális
Te megkóstolod? Szeretnél még hasonló recepteket?
Üdvözlettel, Katona Zoltánéletmód tanácsadó