ZsHKukta: Spagetti feta sajttal, spenóttal és hallal

A feta, a spenót és a hal (vagy aki szereti rák) hármas kombinációja remek ízélményt eredményez, ami egyetlen pillanat alatt a tányérodra csempészi a közelgő nyarat.

Ráadásul a teljes kiőrlésű spagetti sokkal hosszabb ideig biztosít teltségérzetet, mint a búzadarából készült tesója. Ez egy tökéletes étel lehet azok számára, akik nem igazán szeretnek főzni, ugyanis nagyon hamar elkészül, a végeredmény pedig pompás. Lássuk a hozzávalókat és az elkészítés módját!

Hozzávalók 2 adaghoz

  • teljes kiőrlésű spagetti (200 g)
  • 300 g friss spenót
  • 1 fokhagymagerezd
  • 1 ek. fenyőmag
  • 2 tk. olívaolaj
  • 100 g főtt hal vagy rák
  • só, illetve bors ízlés szerint
  • 1 tk olasz fűszer
  • 50 g feta sajt

 

Elkészítés

Egy nagyobb fazékban forraljuk fel a vizet és főzzük meg benne a spagettit, ami kb. 10 perc alatt kész. Ezután egy szűrőben alaposan mossuk meg a spenótot, majd csepegtessük le. Ezt követően hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát és pirítsuk meg az olívaolajon a fenyőmaggal együtt egy serpenyőben, nagyjából 2 perc alatt.

Majd tegyük bele a spenótot és melegítsük néhány percig.  Ha ez meg van, akkor adjuk hozzá a korábban vízben kifőzött halat vagy rákot, majd ezután a spenótot ízesítsük a sóval, borssal és az olasz fűszerekkel és morzsoljuk bele a serpenyőbe a fetát. Ezután szűrjük le a spagettit és alaposan keverjük össze a spenóttal. Voiálá, már kész is!

Nehézségi szint: könnyű

Jellemzők: ebédnek, vacsorának ideális, magas rosttartalom, cukormentes, gyorsan elkészíthető

Kalória: 5-600 kcal

Fehérje: 22,7 g

Szénhidrát: 71 g

Zsír: 20,4 g

Tetszett a recept?

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (62 szavazat, átlag: 4,77 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments