ZsHKukta: meggyes muffin vegán módra

Amikor belefogunk egy diétába, akkor az egyik legnehezebb lemondani a nassolni valókról, illetve az édességekről.

De mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy léteznek különböző alternatív módszerek, amikkel Te is bátran hódolhatsz az édesség iránti szenvedélyednek?

Nem hiszed? Akkor gyere, megmutatom neked, most ezt a meggyes muffin receptet, ami azon túl, hogy diétás, még a vegán étrendbe is tökéletesen beilleszthető.

Hozzávalók 5 adagra

  • 1 csésze kisszemű zabpehely
  • fél csésze tönkölyliszt
  • fél csésze barna köles liszt
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor (lehet gm)
  • egy kis szódabikarbóna
  • 1 evőkanál lenmagpehely
  • 1 csésze szójatej (vagy mandula vagy kókusz)
  • 2-3 banán pürésítve
  • 1 evőkanál mogyoróvaj (nem, nem nutella)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • fagyasztott meggy

Elkészítés

A meggyet leszámítva minden hozzávalót keverj össze egy nagyobb méretű tálban. Ezután az így kapott tésztát kanalazd bele a muffintepsibe helyezett muffinpapírokba. A muffinok közepébe tegyél 4-5 szem meggyet, végül pedig süsd az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig.

Jó étvágyat!

Neked mi a kedvenc ételed? Milyen jellegű recepteket hozzak legközelebb?

 


Üdvözlettel, Katona Zoltán
életmód tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (47 szavazat, átlag: 4,68 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments