Most azonnal hagyj abba minden fogyókúrát!

Ha a fogyókúra csak abból állna, hogy felhagysz a szénhidrátokkal és a cukrokkal, nem lennének kövér emberek. Hiába jársz többet edzőterembe, és hiába eszel kevesebbet: ha nem követed a Homing módszeremet, a legtrendebb 2022-es diéta is hiábavaló. A hosszú távú eredmények eléréséhez ennyi nem lesz elég. Az ideális test és a karcsúbb élet elérése és megtartása érdekében mélyebbre kell ásni.

A túlsúly nemcsak a testedről szól

Előre szólok: mindig minden egyes keservesen leadott kilót vissza fogsz szedni, ha a fogyókúrád előtt nem szántál elég időt magadra. A rövid távú, múló sikerek után következik a jojó-effektus, és szépen visszajönnek a kilók is és nem csak a súlyod fog nőni, hanem a benned élő bűntudat is.

Felejtsd el azt a tévhitet, hogy pusztán attól, hogy kevesebbet eszel, karcsúbb leszel.

Az evés ugyanis nem az éhségről és nem a bevitt szénhidrátokról, a rostokról, zsírokról, fehérjékről szól. De nem is csak arról, hogy néha rászánod magad a mozgásra. Sokat segíthet persze a jó diéta egy jól összeállított edzésterve, de a túlsúly igazi oka egyelőre te vagy. A szokásaid, az életmódod, a hozzáállásod az élethez.

Az első tippem: hagyj fel a kalóriák számolásával!

Amíg nem ismered meg önmagad, nem te szabályozol!

A saját történetemmel világítom meg neked, mit is jelent ez a valóságban.

Rosszul aludtam: ha nem jött álom a szememre, felkeltem, készítettem magamnak egy szendvicset. Ha valamin aggódtam, ettem pár falatot, ez sokszor hozott pillanatnyi megkönnyebbülést.

De ha jól alakultak a dolgok, akkor is ettem: az evés volt a jutalmam, amit kiérdemeltem magamnak magamtól. A jutalompontok nálam is az ételt jelentették. Ez odáig ment, hogyha sikeres volt a fogyókúrám, szintén étellel jutalmaztam magam.

Így hajszoltam bele magam a fogyókúrás játszmába, az adok-kapok játékba. Ha lement egy kiló, visszajött kettő. Ismerősen hangzik?

Sajnos abban az időben, még a felszíni történésekkel a mindennapokkal voltam elfoglalva, még nem kerestem tudatosan a plusz kilók mögött az okokat. Kényelmesebb volt az akkori legjobb tudásom szerint növelni az edzések számát, és tovább csökkentettem a szénhidrátokat.

Azt gondoltam, ha gondosan betartom a precízen kiszámított diétámat, beveszem a vitaminokat, és sokat mozgok, akkor majd olyan leszek, amilyen lenni akarok. Egy ideált kergettem és valamiféle gépnek gondoltam magam, “ami úgy működik, ahogy akarom”. Ha pedig nem, akkor egyszerűen meg kell “javítani”. De ezt ma már tudom, hogy nem így van.

2022-ben hagyd abba a kalóriák számolását, és fordulj a tükör felé!

Manapság minden a külsőségekről szól. Amikor az ideális testről beszélünk, sokszor csak a leadni kívánt kilókra gondolunk. Egy karcsúbb, ideálisabb test álomképe lebeg előttünk. Te valóban erre vágysz? Ez jelentené számodra a boldogságot? Tehát, aki vékony, az már boldog és sikeres is? – szerintem nem.

Mégis azt mondom, nézz a tükörbe. Nézd meg jól magad, de ne csak a testedet lásd! Amíg a tükörben csak a testemet, a körvonalaimat láttam, tévedésben éltem.

Amíg csak tárgyként tekintettem a testemre, és nem értettem meg, hogy a túlsúlyomat a megemésztetlen lelki terhek, mentális gondok is okozzák, addig csak a diétáról szólt az életem. Hiába mutatott a mérleg kevesebbet, nem voltam igazán elégedett.

A sikert végül az önismeret hozta meg.

Ehhez fogok neked is segítséget nyújtani a Homing módszeremmel, és így foglak téged is hozzásegíteni ahhoz, hogy jól érezd magad a testedben.

A módszerem a kontroll megszerzéséről szól

Azt hisszük, hogy ha a testünket a táplálkozás és a mozgás útján szabályozzuk, tehát kevesebbet eszünk és többet mozgunk, akkor a siker nem marad el. Ha kiszámoljuk, mennyi fehérje, rost, vitamin és szénhidrát kell, és elégetjük a felesleges kalóriákat mozgással, elérjük a vágyott alakot. Mint egy matematikai képlet…

Komoly időbe telt megértenem, hogy a kitartó fogyókúra, a bevitt kalóriák, a táplálkozás, a testmozgás önmagában tartósan nem vezet el a célomhoz. Amikor azonban rájöttem, hogyan irányíthatom az elmémmel a testemet, hogyan szakítsam meg a régi játszmákat, megváltoztak a dolgok.

Amint megérted a Homing módszeremmel te is a saját adok-kapok játszmáidat, nem lesz szükséged több fogyókúrára mert működni fog bármit is teszel az egészséges életed érdekében. Meg még sok más is…

Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Volt egyszer egy álom külsőd?

Így valósítsd meg 2022-ben! Lelki éhség kezelésének mentális módszere, mely egy igazi lélekmasszázs az ideális tested érdekében! ⇒

Kérlek Gyere és csatlakozz a ZSH Közösségéhez és kövess minket. Légy naprakész az Egészséges Testi – Lelki – Mentális megoldásokkal az ideális tested, a karcsúbb életed jegyében.

ZSH Közösség Követése és Like a facebook-on itt!

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (24 szavazat, átlag: 4,92 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments