Karácsonyi üdvözlet

Ez az időszak a szeretet, a család, a béke és az összetartozás jegyében zajlik. Ilyenkor lehetőleg legyünk együtt szeretteinkkel, lassuljunk le, éljük meg a pillanatot a karácsonyt körülvevő meghitt pillanatokat. Pihenjünk, beszélgessünk sokat, együnk finomakat. – szólnak a „tanácsok”.

Azonban pont ebben az időszakban szűkölködünk a legtöbbet az idővel, rohanunk, hogy megvegyünk minden ajándékot, elkészüljön az ünnepi étel és az egész éves problémákra még „lapot húzunk”.

Nagyon sok embernek ez kiemelten stresszes időszak, amikor is pont nem tudja megélni a pillanat szépségét. Jönnek az apósék, a család esetleg a gyerekek mit fognak szólni az ajándéknak, ízleni fog e nekik az étel, mikor hová kihez menjünk, hogy mindenkinek jó legyen stb. Ezért is van az, hogy …

…sokan azt követik, hogy nem csak ilyenkor kellene egymás felé kimutatni a szeretetünket és odafigyelnünk egymásra.

Azonban mi van, ha erre egy kicsit másként nézzünk és elgondolkodunk azon, hogy miért is vagyunk hálásak az életünkben, az elmúlt évben hogyan is mutattuk ki mi magunk a szeretetünket magunk felé, valamint szűkebb és tágabb környezetünk felé. Milyen gesztusokat tettünk magunk egészséges testi – lelki – mentális egyensúlya érdekében és hogyan támogattuk mások ezen irányú ideális egyensúlyát?

Majd pedig időt szentelünk annak, hogy áldást kérünk, hogy a következő évben milyen testi –lelki – mentális gesztusokat megtételére van lehetőségünk magunk felé és környezetünk felé, és melyekre lenne nekünk szükségünk másoktól.

Ezekről lehet beszélgetni. Nem csak Karácsonykor, nem csak magunkban, hanem akár egész évben a szeretett jegyében az érintett emberekkel.

Innen nézve pedig ez a nap lehet egy központja, egy fordulópontja mindenek, ahol összefut minden, ahol felismerjük mennyi mindent kaptunk és adtunk szeretet tekintetében és mennyi lehetőségünk van még adni és kapni is magunknak és másoknak.

Ezúton is köszönöm, hogy velem voltál 2021-ben is. Én szeretet teljesen tekintek rád.

Áldott, Békés és Szeretet Teljes Ünnepeket Kívánok,

Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

ui.: Jókívánságaidat pedig alább tudod megosztani velem és a többi ZSH Taggal!

Facebook oldalunk!

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (13 szavazat, átlag: 4,85 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments