Hogyan lehet lefogyni a horoszkóp segítségével? Mutatom!

Tegnap a Szűz jegy szülöttével fejeztük be, így most innen szeretnénk folytatni: lássuk, hogy a Mérleg, a Skorpió, a Nyilas, a Bak, a Vízöntő és a Halak milyen fogyási stratégiák mentén képes megszabadulni a plusz kilóktól.

 
A Mérleg

A Mérlegről tudni kell, hogy egy rendkívül higgadt személyiség, így őt egyáltalán nem motiválják a szélsőségek. Számára a trendi, divatos diéták szóba sem jöhetnek, ugyanis az élet minden területén, így a diéta alatt is a következetességre törekszik. Számára az egyensúly megtalálása az elsődleges feladat. Olyan mozgásformát és étrendet fognak választani, ami könnyen beilleszthető a napi rutinjukba, emellett fontos számukra a tudat, hogy a fogyókúra törekvéseik nem jelentenek extra stresszforrást az életükben. A Mérleg is szeret partnerrel edzeni, ehhez pedig hasonló gondolkodás módú személyt fog maga mellé keresni.
 
A Skorpió

A Skorpió az élet minden területén elég nehéz eset, így a fogyókúra során is képes szélsőséges irányzatokig elmenni. Nagyon intenzív személyiség, impulzivitás és állandó pörgés jellemzi. Képes olyan sportokat választani, mink a kickbox vagy valami olyan tevékenység, ahol képesek felhasználni harci szellemüket. A Skorpió nem mindig ismeri fel a saját személyes korlátait, ezért számára a diéta során talán ez az elsődleges feladat. Ezért érdemes lehet étkezési a naplót vezetni, illetve dokumentálnia az edzéseit, így ugyanis láthatja feketén-fehéren, hogy mennyit is bír. A Skorpió imádja a kihívást jelentő edzésprogramokat, sőt arra is képesek, hogy pikk pakk az egész életmódjukat megváltoztassák. Táplálkozás terén érdemes lehet tartózkodnia az édes gyümölcsöktől és a cukroktól, helyette több grillezett húst és halat lehet célszerű fogyasztaniuk, mellé párolt zöldségekkel.
 
A Nyilas

A Nyilas gyűlöl mozogni, ha azt kötelességként éli meg, ellenben, ha szórakozásként tudja felfogni, akkor gyakorlatilag mindenféle erőfeszítés nélkül végez bármilyen tevékenységet. A Nyilas szereti kalandokat, éppen ezért a mozgás örömében is ezt a kalandot keresi. Vagyis neki jó alternatíva lehet a túrázás, a falmászás vagy éppen a lovaglás. Az edzésprogramjuknak változatosnak kell lenni, máskülönben nagyon hamar rá fognak unni, ha pedig nem élvezik az általuk végzett tevékenységet, akkor hamar feladják, ezzel pedig a súlycsökkentő programjukat is kidobják az ablakon. Számukra alapvető lehet a szabadban edzés, még akár télen is, emellett a táplálkozás terén érdemes zsiradékban szegény ételeket fogyasztaniuk. Fontos, hogy sok zöldséget egyenek és minimalizálják az alkohol bevitelét.
 
A Bak

A Bak rettenetesen szigorú önmagához, vagyis, ha kitalálja, hogy most le fog fogyni, akkor nincs ember a földön, aki el tudná tántorítani az elhatározásától. A baj az, hogy ez akár nagyon szélsőséges irányt is vehet, táplálkozási zavarokhoz vezethet, éppen ezért fontos, hogy a Bak rutinját valaki felügyelje. Eleve neki beletelik egy kis időbe mire az erőfeszítéseiket be tudják illeszteni a mindennapjaikba. A Bak számára az elsődleges feladat a diéta terén, hogy ne pörögjön rá, ne stresszeljen annyit, és próbáljon meg kialakítani egy jobb időbeosztást. Táplálkozás terén érdemes elhagynia a nasikat és legalább napi háromszor enni, ők ugyanis erről hajlamosak lehetnek elfeledkezni.
 
A Vízöntő

A Vízöntő számára a diéta kihívás, ugyanis minden új trendet és étkezési szokást meg akar ismerni. Egy kicsit individualisták, vagyis beképzeltek, éppen ezért hiúságuk miatt alkalmanként képesek lehetnek szélsőséges diétás irányzatokat is kipróbálni. Emellett pedig nem alkusznak meg, vagyis nem fognak olyan edzésprogramot kipróbálni, ami már valaki más csinál, az egyediségre igyekeznek törekedni. Művészi hajlamuk miatt nekik érdemes lehet valamilyen táncos tevékenységet kipróbálni, ezek ugyanis remek alakformálók, de közben szórakoztatók és motiválók is egyben. A Vízöntő számára fontos, hogy rengeteg vizet igyon egy nap, emellett pedig érdemes csökkentenie a gyorsan égő cukrok bevitelét, úgy mint édességek vagy éppen az alkohol.
 
A Halak

A Halak számára a fizikai edzés csak akkor lesz érdekes, ha ez mentálisan is képes őt serkenteni. Ő az, aki abszolút hisz abban, hogy ép testben ép lélek. A Halak rendszerint a természetben akar lenni, ugyanis ez ösztönzi őt a mozgásra. Számára ideális mozgásforma lehet a meditáció, a jóga vagy éppen a thai chi, de mivel víz jegyről beszélünk szintén nagyszerű lehet számára az úszás is. Érdemes legalább napi egy órát mozognia, emellett fontos, hogy ne feledkezzen meg a kalóriadús reggeliről sem. Fogyasszon sok zöldségek és gyümölcsöt, illetve kerülje az édességeket és a cukros üdítőket.

Tegnap pedig a következő csillagjegyek voltak porondon!

A Kos

A Kos számára az elődleges feladat, hogy a diéta és a fogyás során kihasználja a benne tomboló versenyszellemet, vagyis arra kell összpontosítania, hogy amikor versenybe száll önmagával, akkor felül is tudjon emelkedni és gyakorlatilag saját magát győzze le.

A súly vesztésnek a legnehezebb része egy Kos jegyű egyénnél az, hogy bár hatalmas hévvel vetik bele magukat bizonyos dolgokba, így a diétába is, ám nehezen tudják követni a magukkal szemben diktált féktelen iramot. A verseny nyilván arra szolgál, hogy motiválja a Kost, ez azért is nagyon fontos, mert egyébként e jegy szülöttei könnyedén belassulhatnak. Fontos, hogy kialakítsanak egy jó és tartható táplálkozási rutint, sőt a Kos számára célszerű lehet találni egy olyan partnert az edzések során, aki kvázi folyamatosan unszolja és ara ösztökéli, hogy ne adja fel.

A Kos alapvetően szereti a cukros és zsíros dolgokat, éppen ezért érdemes lehet neki először a cukrokat kiiktatni, edzés szempontjából pedig heti kétszer-háromszor valamilyen állóképességet javító mozgásformát választania, ami lehet akár az úszás vagy éppen a kerékpározás.
 
A Bika

A Bika alapvetően hedonista életet él, ami egy kissé megnehezíti a rendszeres testmozgás beiktatását és a jó étrend betartását is. Szeretik az édességeket, a luxus életet és a gazdag bőséges ételeket. Mivel a luxus vonzza őket, ezért, ha olyan termet választ az edzések színhelyeként, ami lenyűgözi és elkápráztatja, akkor rendszeres látogató lesz. Ha úgy érzik, hogy minden exkluzívitást megkapnak az motiválhatja őket arra, hogy akár korán, munka előtt is lemenjenek a terembe edzeni egy jót.

A Bika számára fontos, hogy zsiradékban szegény, fehérjedús élelmiszereket fogyasszon, emellett pedig sok gyümölcsöt és zöldséget egyet. Az edzés során érdemes lehet sok időt a biciklin eltöltenie, de természetesen a súlyzós edzések sem kell, hogy háttérbe szoruljanak.
 
Az Ikrek

Az Ikrek kicsit olyanok, mint a mérgezett egerek. Imádnak menni és menni, éppen ezért számukra az edzés nem kihívást jelentő feladat inkább remek kikapcsolódási lehetőség. A futás vagy a gyors séta a lételemük, imádják a mozgás minden formáját, ha pedig a teremben edzenek is jól érzik magukat, mert kommunikálhatnak a körülöttük lévőkkel.

Az Ikrek számára érdemes a többször keveset elvet követni, mármint az étkezés terén. Célszerű több halat és tengergyümölcseit fogyasztaniuk, emellett jó, ha nem feledkeznek meg a C-vitaminban gazdag gyümölcsökről sem.
 
A Rák

A Rák imádja alakítani a környezetét, a konyhában pedig kimondottan otthonosan érzi magát, éppen ezért nem furcsa, hogy a diéta első lépéseként gyakran a konyhát alakítja át először. Ugyanis nagyon szeretnek főzni és együtt enni másokkal.

Sokkal motiváltabbak lennének a fogyás tekintetében is, ha például a családjukat is be tudnák vonni és rá tudnák venni őket is, hogy betartsák az új és egészséges szokásokat. Számukra az ideális mozgásforma az aerobic, a tenisz vagy éppen a futás, de az izmok megdolgoztatásáról sem érdemes megfeledkezniük. Étkezés terén fontos, hogy kiitassák a cukros üdítőket és csak zsírszegény termékeket fogyasszanak.
 
Az Oroszlán

Az Oroszlán alapvetően társas lény, aki imád a reflektorfényben tündökölni, éppen ezért egyáltalán nem furcsa, ha edzőtársat keres maga mellé vagy éppen valamilyen csoportos óra mellett teszi le a voksát. A csapatsportok vagy órák ugyanis lehetővé teszik a számukra, hogy minden felesleges energiájukat elégessék, emellett pedig ezek a sportok biztosítanak nekik lehetőséget arra is, hogy kiemelkedő játékosokká váljanak.

Fontos számára a dicsőség, így ha elindulnak egy úton, addig csinálják, míg a végére nem érnek. Zsírégetés szempontjából fontos, hogy sok oxigént igénylő feladatokat végezzenek, úgy, mint gyaloglás, úszás vagy éppen a jóga. Fontos továbbá, hogy az étkezés során több tejterméket fogyasszanak, a voksukat pedig a rizs vagy a párolt zöldségek mellett tegyék le.
 
A Szűz

A Szűz azért lehet igazán sikeres a diétában, mert perfekcionista, azaz a tökéletességre törekszik. A legtöbb Szűz jegyűnek azonban motivációra van szükség ahhoz, hogy ne riadjon el az elhatározásától. Számára a leginkább járható út, ha ragaszkodik ahhoz, amit a leginkább szeret, vagyis a stabilitáshoz.

Vagyis érdemes hozzászoktatni magát egy rendszerhez mind az edzés, mind pedig a táplálkozás terén, így ugyanis beáll egy olyan rituálé az életükben, ami mellől nem tántorítanak majd. A Szűz jegyűeknek érdemes sokat biciklizniük, de a gyaloglás is remek alternatíva és persze a súlyzós edzésekről sem kell megfeledkezniük. Étkezés terén érdemes a fehérjedús ételek mellett szavazniuk, úgy mint sovány húsok vagy éppen a hal.

Te hogyan látod?

Rád igazak ezek a jellemzők vagy teljesen az ellentéte az igaz? Mit gondolsz a horoszkóp tényleg képes befolyásolni az életünk bizonyos területeit?

Várom a véleményed!

Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (28 szavazat, átlag: 4,57 az 5-ből)
Loading...

Subscribe
Visszajelzés
guest
3 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments