5 trükk, hogy végre ráhangolódj az edzésre

Ha olvasod a folyamatosan jelentkező leveleimet akkor tudod, hogy mennyire fontosnak tartom a motiváció mellett a mozgást is. A kettő gyakorlatilag kéz a kézben jár.

Hiszen azért szeretnélek motiválni, hogy végre te is ráhangolódj az edzésre és megértsd, hogy a táplálkozás mellett milyen kiemelt jelentőséggel bír az is, hogy ha mozogsz.

Persze tudom, hogy nyilvánvalóan neked is van olyan napod, amikor szíved szerint egész nap csak az ágyban feküdnél és a motivációd éppen egyenlő a nullával, de az igazság az, hogy ha éppen ilyenkor erőt veszel magadon, akkor biztos lehetsz benne, hogy a motivációd csak növekedni fog a jövőben is.

Éppen ezért hoztam mára neked néhány trükköt, melyek a legmotiválatlanabb napokon is kihúznak majd a gödörből.

Adj magadnak öt percet!

Vannak napok az egészen nyilvánvaló, amikor az embernek tényleg semmi kedve sincsen ahhoz, hogy lemenjen a tornázni vagy csak akár otthon megmozduljon. Ilyenkor adj magadnak néhány percet, ez alatt pedig mantrázd magadban, hogy minden csakis a te érdekedben történik.

Azért edzel és mozogsz, hogy csinosabb, formásabb és persze magabiztosabb legyél. A mozgás pedig nem csupán a hangulatod fokozhatja, de bizony a fáradtságérzeted is csökkentheti, így már csak ezért is érdemes lehet kiugranod az ágyból is belevetni magad egy jó kis edzésbe. Utána pedig garantáltan pihentetőbb lesz az alvásod is.

Csavard fel a hangerőt!

Egy jó zene bármelyik gödörből képes lehet kihúzni. Edzés közben pedig zenét hallgatni egyenesen extra motivációt jelent. A zene ugyanis hangulatjavító hatással bír, egyes kutatások szerint ugyanazt a boldogság érzetért felelős területet aktiválja, mint a csoki. Szóval csak dugd be a fülest és már kezdődhet is a mozgás.

Együtt könnyebb!

Ha nem szeretsz egyedül edzeni, akkor csábítsd el magaddal az egyik barátodat, barátnődet. Együtt mindig minden könnyebb, így miért ne járhatnátok együtt edzőterembe is? Ráadásul ha ketten vagytok, akkor folyamatosan tudjátok motiválni a másikat.

Sőt néha már csak annyi elég lehet, hogy a barátod megmozdul, fogja magát és lemegy a terembe. Ez neked is egyfajta kihívás, hogy csatlakozz hozzá és ne a kanapét nyomd otthon.

Valami új

Tudom, hogy néha az újdonságok ijesztők lehetnek, ám az edzések során érdemes lehet néha napján kipróbálnod valami mást is. Bátran térj el a megszokott mozgásformáktól, hiszen ki tudja lehet, hogy egy másik merően más csoportos foglalkozás lesz az, ami majd igazán felpörget és hatékony is lesz a számodra. Ne félj az újtól, hiszen a kísérletezés egyfelől izgalmas másfelől csak így lehet rá lehetőséged, hogy rálelj a számodra tökéletes mozgásformára.

Egy kis kardió

Bár a kardió kapcsán sokan sokfélét mondanak, én mégis azt mondom, hogy a kardió mind bevezetőnek, mind pedig levezetőnek szuper hatékony. Pláne, ha mondjuk lemész a terembe és az első negyed órában azon agyalsz, hogy most mit is csinálj.

Na, most ebben a negyed órában simán tekerhetsz vagy futhatsz is, így lesz elég időd, hogy megtervezd az aznapi edzésed. Ha pedig otthon tornázol, akkor hosszútávon érdemes lehet beruházni egy szobabiciklire. Hidd el hosszútávon megtérül majd.

Te mit és mennyit fogsz ma mozogni?


Üdvözlettel, Katona Zoltán
Mentálhigiénés szemléletű Életmód és életvezetési tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (79 szavazat, átlag: 4,72 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
5 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments