ZSH Kukta: Zöldbabfőzelék újra gondolva

Gyermekkorom nagy “ellensége” volt ez az egytálétel

A legutóbbi pár receptünk mind valamilyen tészta étel volt, éppen ezért a mai alkalommal valami mással készültem a számodra.

Egész pontosan egy főzelék receptet hoztam neked, melyet gyermekkoromban nem nagyon “bírtam”. Pedig egy olyan ételről lesz szó, ami amellett, hogy egészséges és tápláló, egyszerűen elkészíthető, ráadásul ebben a nagy nyári melegben is könnyű ételnek számít.

A főzeléket alapvetően a legtöbben szeretjük, hiszen egyfelől könnyen elkészíthetők a különböző variánsai, emellett pedig nagyon egészségesek is. Ráadásként gyakorlatilag bármelyik zöldségből összedobható egy könnyű kis főzelék, ami főételként is nagyszerűen megállja a helyét.

Mivel a főzelék szinte bármilyen zöldségből elkészíthető, így effektíve az egyik legfontosabb szerepet tölti be a táplálkozásunk frontján. Főzelék készülhet borsóból, krumpliból, répából, babból, zöldbabból, lencséből és persze még sorolhatnám.

Ezúttal egy zöldbabfőzelék receptet szeretnék neked mutatni, ami talán az egyik legjobb nyári étel.

Vigyázat, nyálcsorgatós sorok következnek!

A főzelék hozzávalói 4 személyre

  • 1 kg sárga hüvelyű zöldbab – ez lehet akár fagyasztott is
  • 1 érett paradicsom felkockázva
  • 1 zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma apróra szelve
  • 2-3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2-3 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál tápiókakeményítő
  • egy csipet só

Elkészítés

  • A főzelék elkészítéséhez egy lábosban melegítsd fel a kókuszzsírt, majd süsd rajta üvegesre az apróra kockázott vöröshagymát. Ezután dobd rá a paradicsomot és a paprikát (felkockázva) és kevergesd őket egészen addig míg meg nem puhulnak. Ekkor már hozzáadhatod a sűrített paradicsomot is.
  • Ha ezzel megvagy, akkor több részletben add hozzá a zöldbabot, hogy legyen alkalmas alaposan elkeverni, átkeverni, hiszen a zöldbabnak is enyhén meg kell pirulnia. Amikor már az összes zöldbab a lábasban van, akkor öntsd fel kb 4 dl vízzel, fedd le és lassú lángon főzd addig, míg az egész meg nem puhul.
  • Amikor már minden megfőtt, akkor merj ki két merőkanálnyi főzeléket és turmixold simára a tápiókakeményítővel, ezután pedig öntsd vissza ezt a forró főzelékbe és hagy még egyszer felforrni.

Egy adag szénhidráttartalma: 50 g CH

Tetszett a recept? Akkor tartsd a ZSH kuktával legközelebb is! Sőt, kommentben akár azt is megírhatod nekünk, hogy milyen diétás recepteket készítenél el szívesen?!


Üdvözlettel, Katona Zoltán
személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
8 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments