ZSH Kukta: Ha valami könnyűre vágysz – Sültparadicsom leves recept

A paradicsomleves alapvetően is közkedvelt fogás, diéta idején nyár végén pedig pláne. Hiszen könnyű étel, gyorsan elkészül, hidegen és melegen is fogyasztható, a paradicsom élettani hatásait pedig már fel sem sorolom, mert nem érnék a végére.

[sc name=”Ecet banner 01″]

Ha azonban már unod a klasszikus paradicsomleves formátumot, akkor bátran kísérletezhetsz valami újjal is! Ebben próbálok ma segíteni neked, hiszen hoztam egy sültparadicsom-leves receptet neked, ami kicsit újragondolja, megreformálja azt, amit eddig erről a hagyományos ételről gondoltál.

 

 

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet

 

Elkészítés

Először is melegítsd elő a sütőt kb 220 fokra. Míg a sütő melegszik, addig a paradicsomokat mosd meg alaposan, majd vágd őket félbe, vágd le a szárukat és tedd őket a vágott felükkel felfelé a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután a hagymát szeleted fel, és tedd őket a paradicsomok köré, ha pedig ezzel meg vagy jöhet a fokhagyma is, ugyanezen technika alapján.

Ha ezzel megvagy az egészet bolondítsd meg egy kis olívaolajjal és balzsamecettel, majd pedig sóval, borssal ízesítsd. Ezután az egész tepsi mehet a sütőbe, ahol kb. 15 percig süsd majd, egészen addig, míg a hagyma meg nem pirul. Ha kész tedd félre néhány percre hűlni.

Ha már épp eléggé kihűlt, akkor egy turmixgépbe önts kb. 1 dl vizet, majd pedig a tepsi tartalmát is tedd a gépbe és alaposan turmixold össze az egészet. A végén kóstold meg és, ha úgy érzed ízlés szerint sózd és borsozd még meg.

Ugye milyen egyszerű? Pikk-pakk megvan, ráadásul egy tányér szénhidrát tartalma csupán 15 g.

Tetszett a recept? Akkor kukkants be legközelebb is, hiszen újabb finom fogásokkal készülök neked!

 

Üdvözlettel, Katona Zoltán

személyi edző és táplálkozási szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (75 szavazat, átlag: 4,73 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
4 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments