Azt vettem észre, hogy az emberek többsége tényleg csak beszél arról, hogy le akar fogyni, de nagyon kevesen vannak, akik ténylegesen napi szinten, rendszeresen tesznek annak érdekében, hogy egy egészséges, minőségi és hosszú életet éljenek. Mi lehet mindennek a hátterében és mit lehetne tenni annak érdekében, hogy elinduljon a változás?

Több mint 5 éve vizsgálom és modellezem a fogyni vágyó Nőket, és arra a megállapításra jutottam, hogy a jo-jo effektusban lévők többsége külső tényezőktől várja, hogy megváltozzon a külseje!

Sok ember csak várja a csodát, ami majd egyszer s mindenkorra megváltoztatja az alakját, és ezáltal az életét!

Azonban a titok, amit lehet, hogy Te is keresel, egyszerűbb mint gondolnád, hisz a megoldás megtalálható benned is! Elkötelezett Ügyfeleimnél ezért a közös munkánkat ezzel az 5 dologgal szoktuk kezdeni:
 

1.) Önmagam elfogadása

Mindenkinek vannak elvárásai magával, az életével és legfőképpen a külsejével szemben. Ha ezek az elvárások alulmaradnak tested megélésében, akkor igen csak rosszul fogod magadat érezni a bőrödben. Valójában ez azonban tényleg a Te elvárásod? Esetleg a közvéleményé, a médiáé, a divat diktátoroké, a férjedé, a kollégáidé?

Különböző szűrőkön kezded el méregetni tested, külsőd és az életedet is. Így azonban nem látod tisztán ki is vagy Te valójában, nem veszed észre milyen csodálatos testben is élsz, melyet mindezen okok miatt elhanyagolsz. Tested „elárulva”, magára hagyatkozva kezd megóvni, védelmezni a benned zajló belső feszültségektől túlsúly formájában. Az anyagcseréd triplán lelassul, ha folyamatosan azzal traktálod magad, hogy „kövér vagyok, és úgysem tudok lefogyni!”

Ha rendszeresen azt sulykolod magadba, hogy nem vagy elég „jó” azzal csak azt éred el, hogy kétségeid kezdenek kialakulni a külsődön keresztül azzal kapcsolatban is, hogy értékes vagy e.

A legfőbb fordulópont az, amikor végre teljes bizonyossággal elfogadod mindenkori Önmagad, a fejlődés útjára lépsz, és életed végéig elkötelezed magad az Önismeret és Öngondoskodás mellett! Mindez hatással lesz a saját magadba vetett Hitedre és hatalmas önbizalmat és motivációt fog számodra biztosítani: „MOST VÉGRE SIKERÜL!” Mindezzel nem lesz más dolgod, mint életed végéig ápolnod, táplálnod kell így lesz hatással belső és külső környezetedre.
 

Hogyan tudod elfogadni „ŐT” aki visszanéz a tükörből?

Zárd ki a külső tényezőket, kezdj el befelé figyelni és megismerni azt a sokszínű Nőt, aki valójában vagy. Kezdd el feltérképezni Önmagadat belülről kifelé haladva. Pozitív tulajdonságaidat, erőforrásaidat, amik részei az életednek, személyiségednek így a testednek is.

Alakíts ki magadról egy új belső környezeti képet! A megvalósítása csakis rajtad múlik, és nem kell hozzá semmi más csak az a képzelőerő, melytől felnőtté válásod során eltávolodtál. Gyermekként még Te is Hercegnőnek képzelted magad, igaz? Nekem még most is az vagy, ahogyan minden egyes Nő ezen a bolygón.

A Változás Te magad légy, és ezt a változást belülről kell elkezdened! Vedd le a képzeletbeli szemüvegedet, mely elhomályosítja a tisztánlátásodat magaddal kapcsolatban, majd csukd be a szemed, és kezdd elfogadni Önmagad, majd kinyitva nézz bele a tükörbe, és ismerkedj meg újra Önmagaddal, a környezeteddel és az életeddel! Mindez hatalmas Önbizalmat is fog adni számodra.

Légy saját belső éned megfigyelője!
 

2.) Szerethető vagyok?

Amint elfogadod magad, jöhet a következő lépés! A kérdésre a rövid válaszom: igen. Mindenki szerethető, és ez alól Te se vagy kivétel. Sőt! Mindenkinek saját magát kell szeretni a legjobban. Gondolj csak bele. Ha nem szereted magad, akkor hogyan adhatnál magadnak és másoknak „jó” dolgokat? Olyanokra gondolok, melyek hozzásegítenek az egészséges, hosszú, minőségi élethez.

Mivel kezdd? Keress magadon olyan dolgokat (hajad, szemed, vállad, nyakad, kezed), melyek igazán tetszenek neked és elégedett vagy velük. A tested mely téged „szolgál” azon van, hogy „megfeleljen” az elvárásaidnak. Ha állandóan csak szapulod a tested – ahogyan egy „rossz” párkapcsolatban – és nem vagy kedves hozzá, akkor meg is lesz az eredmény: elhidegültök egymástól, és idegenként fogtok egymásra tekinteni. Mindez pedig azt vonja maga után, hogy nem „kommunikáltok” egymással, így nem csoda, hogy nem adjátok meg egymásnak azt a figyelmet és törődést melyre szükségetek van.

A tested nem egy élettelen „tárgy”. A tested egy élő, érző „lény” akivel összhangban kell élned, és hűen tükrözi, hogyan is érzed magad, és hogy milyen a viszonyotok egymással. Ha szeretettel és törődéssel tekintesz a mindenkori testedre, és folyamatosan megadod számára mindazt amire igazán szüksége van (rendszeres testmozgás, tudatos táplálkozás, elégséges pihenés, + még 9 dolgot), akkor hosszú, egészséges és minőségi életre számíthatsz!

Önmagad szeretete sokkal gyorsabban, könnyebben, tartósabban alakítja át a külsődet, mint ahogyan tested gyűlöletével elérted a jelenlegi külsődet! Az egészséges Öngondoskodás 3 feltétele: Önmagad irányába táplált BIZALOM, TISZTELET és SZERETET!
 

3.) Több vagyok 1 vagy 2 esetleg 3 számnál? Láss a számok mögé!

Mikor megszülettél 2 szám határozta meg, hogy „ki is vagy valójában”. Ha jobban belegondolok, az első szavak között van, amit meghallunk. Szüleid a környezetüknek a neveden kívül 2 dolgot említettek meg: hány kilóval és hány centivel születtél. Első éveidet a Föld nevű bolygón szinte ez határozza meg.

Mindez hatással kell, hogy legyen az egész életedre? Mindennek 2 szám körül kell forognia, miszerint hány kiló és hány centi magas vagy, esetleg mekkora a derékméreted? Tényleg ezeknek a számoknak kell uralni az életedet és ezektől teszed függővé boldogságodat?

Ezzel a két, három számmal indult el mindenkinek az élete, ezt követően pedig rengeteg dolog történt veled (és velem is), megszámlálhatatlan célt elértél, megannyi értékkel rendelkezel, és megannyi dolog előtt állsz még. Mégis mintha csak és kizárólag ez a 2, 3 szám lennél Te! Ráadásul az is megfigyelhető, hogy „néha” a boldogságodat csak és kizárólag ezen 3 szám határozná meg! Tényleg?

Tudod mit! Vegyél elő egy fehér lapot, és hajtsd ketté! Bal oldalra írd fel, hogy milyen magas vagy, hány kiló és mekkora a derékméreted! 3 szám. Se több, se kevesebb! Jobb oldalra pedig írd fel azokat a dolgokat, amiket elértél, spékeld meg a jó tulajdonságaiddal és minden olyannal, mely számodra fontos és érték. Most hajtsd össze ezt a lapot! Ez a lap együtt vagy Te.

Most csukd be a szemed, és tedd ki oldalra a két kezed. A bal kezedbe képzeld el az a bizonyos 3 számot, mely a külsődet jelképezi, a jobb kezedbe pedig azokat az erőforrásokat, melyekkel rendelkezel, melyek a személyiséged pozitív tulajdonságai. Ha megvagy, szép lassan közelítsd egymás felé a két kezedet, és az erőforrásokból adj energiát a külsődre jellemző 3 számnak, hogy kellőképpen motivált legyél ahhoz, hogy megerősítsd a Hitedet Önmagadban: „Most sikerülni fog!„

Mivel Önmagunkkal életünk végéig együtt vagyunk, és a legtöbb időt magunkkal töltjük, ideje jóban lenni magunkkal. Igaz?
 

4.) Megfelelés vagy megfeneklés?

Te hová helyezed a figyelmed központját? Másoknak akarsz megfelelni, és ezáltal a „bűbájukba” megfenekleni, vagy végre saját vágyaidnak szeretnél utat engedni. Minden testnek joga van ahhoz, hogy „gazdája” azt tehesse, amire igazán vágyik. Ezért hasznos lehet megvizsgálnod, hogy Te igazából mit is szeretnél az életedtől? Hisz ez a Tied és jelenleg csak erre az egyre emlékszel!

Azzal, hogyha a számok mögött megtalálod Saját magadat, tisztába kerülsz vágyaiddal, érzéseiddel, ténylegesen megismered önmagad, így felfedezed, hogy mi is tesz igazán boldoggá! Hidd el nem a mínusz kilók, ez a saját tapasztalatom is. Ha megfelelsz saját boldogságodnak, azon veszed észre magad, hogy szinte saját magától szaladnak le a kilók. Én ezt nevezem „jótékony mellékhatásnak”!

Sokan a számokkal „takargatják” magukat, és szó szerint megfeneklenek a negatív gondolatokban, érzésekben, és nem akarják észrevenni azt a rengeteg csodálatos dolgot, ami körülveszi Őket, és melyek benne vannak az életükben, testükben!

Győzd le másoknak állított megfelelési „kényszeredet”, és merj végre Önmagad lenni! Te legyél az első a sorban, mert csak így tudsz bármit is adni MÁSOKNAK!
 

5.) Mi van a háttérben, avagy vissza a jövőbe

Talán ez a legkeményebb dió, melyről nehezen beszélnek az emberek és nyílnak meg. Pedig ez az eszenciája, ez a lényege a túlsúly kialakulásának, és annak, amiért nem tudnak „megszabadulni” a súlyfeleslegtől a Hölgyek. Vagy esetleg valami mástól?

Érdemes feltárni milyen táplálkozás, mozgás, pihenés, stressz kezelés, gondolkodás és szemléletmód kultúrát hoztál magaddal a múltból, és milyet szeretnél tovább adni. Megragadsz, visszafelé haladsz vagy fejlődsz? Te döntesz.

Milyen múltbéli, vagy jövőbeni dolgok miatt aggódsz, miközben lemaradsz a jelenről? Gondolataid összevissza cikáznak, és közben nem látod, nem vesszed észre, és ezáltal nem élvezed a valóságot, a MOST hatalmát!

Miközben gondolataimat olvastad tényleg itt voltál? Felfogtad, megértetted üzenetemet? Esetleg éppen reggeliztél, rádiót hallgattál vagy csak végiggörgetted az egészet, ahogy néha az emberek az életüket szokták, csakhogy „Túl legyenek rajta” és „letudják”! Te min szeretnél túl lenni? Mit szeretnél letudni?

A Homing Életmód Tanácsadásaim során ilyen, és ehhez hasonló életterületekkel és témákkal dolgozunk. A Homing arról az emberközpontúságról szól, miszerint „a tartós változáshoz Önmagunkban kell keresni a megoldást”! Ez a hosszú, egészséges és minőségi élet egyetlen szükséges összetevője. Így töltheted meg életedet olyan tartalommal, amilyennel csak szeretnéd. Így hoz a Homing sokkal gyorsabb, egyszerűbb és tartósabb változást az életedbe (és a külsődbe) mint minden eddigi általad használt bármely módszer, vagy termék.

Ha szeretnél csatlakozni Homing Életmód Tanácsadáshoz és Tréninghez, kérlek írj e-mailt a zoltan@homing.hu címemre, vagy írj sms-t a +36206199877 telefonszámra. Köszönöm!

A Homingról bővebben ide kattintva tudsz tájékozódni!

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (29 szavazat, átlag: 4,69 az 5-ből)
Loading...