Te tudod már miket fogunk enni 2018-ban? Most hoztam neked néhány egészséges ételt, ami a jóslatok szerint a kedvencünk lesz idén!

Az év elején mindenki számára a számvetés időszaka, így egészen biztosan Te is elgondolkodtál már rajta, hogy ezúttal milyen fogadalmakat is teszel majd.

Persze a sztenderd, hogy január 1-től egészségtudatosságra törekszel majd, az életmódváltás ugyanis ilyenkor fogalmazódik meg leginkább a fejekben, azonban ezek a fogadalmak ahogy jönnek, általában úgy mennek is.

Természetesen ez nem evidens és ha Te úgy gondolod, hogy mostantól valóban egészségtudatosságra törekszel, akkor nagy valószínűséggel az új trendek is érdekelni fognak: a világ egyik legnagyobb egészséges ételeket forgalmazó hálózata, ugyanis pontokba szedte, hogy várhatóan milyen egészséges szokások lesznek azok, amik meghódítják majd a 2018-as évet. Érdekelnek a részletek? Akkor olvass tovább!

 

Szárak, porok és virágok

Az ehető virágszirmok illetve kivonatok az ételekben és az italokban is helyet kapnak majd. Az ibolya, a bodza, a hibiszkusz vagy éppen az árvácska, melyek nem csak, hogy szépek, de jótékony hatással bírnak a szervezetre nézve is.

Ezenkívül hódító útjukra indulnak majd a porok, melyek italokba vagy akár sütőipari termékekbe keverve lesznek igazán népszerűek. A fehérje és kollagén porok mellett pedig a porított növények is divatba jönnek, úgy, mint a spirulina, az alga vagy éppen a matcha.
 

Táplálékkiegészítő gyógygombák

Fontos eleme lesz az új trendeknek a táplálékkiegészítő gyógygomba, amely porított formában italokhoz és teához is adható. Ennek immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatása van, ezáltal pedig könnyedén, természetes szerekkel tarthatjuk majd karban az egészségünket.
 

Egy kis közel kelet

Bár a közel-keleti ízek egyáltalán nem ismeretlenek a számunkra, a 2018-as évben mégis kiemelt szerephez jutnak majd. Humusz, tahini, shashuska: ezeknek még nagyobb népszerűséget jósolnak a szakértők, hiszen az arab és izraeli konyha remekül illeszkedik az egészséges étrendbe.
 

GMO és fair trade

Ugyan ez eddig is kiemelt jelentőséggel bírt, ám az új évtől kezdve még inkább figyelmet kapnak majd a címkék is, amely a tájékozódást segíti elő. A kalória, illetve adalékanyagok mennyisége mellett, pedig a GMO és a fair trade is egyre többet jelent majd a tudatos vásárlók számára.
 

Vegán ételek és italok

A vegán személyek számára mindig is kihívás volt megtalálni azokat az alapanyagokat, amiket bátran fogyaszthattak. Ám az új évtől kezdve ezek az ételek és italok és sokkalta könnyebben elérhetőek lesznek. Ráadásul az élelmiszeripari technológiáknak hála alig jár lemondással, ha valaki mondjuk magtejet iszik vagy éppen zöldségfasírtot választ ebédre.
 

Nasizni is lehet

Az egészséges életmód követőinek mindig is vesszőparipája volt a nasizás, ám a chipsek között egyre népszerűbbek lesznek a puffasztott vagy pattogtatott, alacsony kalóriatartalmú és gluténmentes termékek, úgy, mint a pasztinák, a lóbab vagy akár az algachips. Ennek fényében pedig bátran nasizhatsz majd, hiszen nem kell a plusz kilóktól rettegned.
 

A szénsavas üdítők kora lejárt?

Bár a boltok polcairól biztosan nem fog végleg eltűnni az agyoncukrozott verzió, mégis jó hír, hogy a jövő évtől kezdve világszerte egyre nagyobb teret kapnak majd az édesítőszerrel készül italok és a tea alapú, alkoholmentes – kvázi hamis – koktélok is.

Mit gondolsz, Te követni fogod ezeket az trendeket? Van köztük olyan, amivel abszolút nem értesz egyet? Írd meg nekünk bátran kommentben!

Üdvözlettel,

Katona Zoltán
személyi edző, táplálkozás szakértő

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (73 szavazat, átlag: 4,66 az 5-ből)
Loading...