Hogyan tudsz fogyni, ha szinte fojtogat a stressz?

A stressz az életed szinte láthatatlan része lett, különösen így decemberben, amikor mindenki siet, a munkahelyen feltorlódnak a dolgok és a családi tennivalók is megszaporodnak. Az a legmegdöbbentőbb, hogy a stressz legtöbbször fel sem tűnik:

Saját példámon szeretném veled megosztani, hogy még nekem is idő kellett, hogy rádöbbenjek miben is vagyok benne!

Mikulás környékén, biztos te is emlékszel rá, a benzinkutakon nagyon sok helyütt kifogyott az üzemanyag, néhol még teljes áron sem volt. Én pont akkor jöttem Pestre és gondoltam, útközben beugrok tankolni – máskor ez pár perc szokott lenni.

Akkor azonban hosszú sor kígyózott a benzinkútig. Nem álltam be, tovább mentem. A következőnél is, meg az azt követőnél is így jártam. Úgy éreztem magam, mint egy labda, amely ide-oda pattog és egyre távolabb kerültem a kívánt útvonaltól. Erős késéssel érkeztem meg.

Fáradt, dühös és frusztrált voltam, de éhes nem! Soha nem indulok útnak úgy, hogy a táskámba ne lenne bekészítve a kulacsom, benne a kedvenc piros teámmal. Így aztán az első utam nem a konyhába vezetett, hanem a családomhoz.

Később, amikor nyugodtan átgondoltam a napot, feltűnt, hogy a kutaktól szinte senki nem távozott üres kézzel. Nem csak a kocsit, magukat is töltötték, ha szükség volt rá, ha nem. Szinte mindenki vett üdítőt, csokit, helyben sütött pékárut. Az előttem sorban álló hölgy még ki sem ért a kocsijához, máris a zsebébe gyűrte az üres fánkos zacskót. Már az ajtónál falni kezdte, ezzel is csillapítva az idegességét.

A stressz fojtogatását enyhítheti pár pillanatra egy kis nasi, édesség, egy félliteres üdítő. A boltok jól tudják ezt, így az ideges, sorban álló emberek orra elé teszik a gyorsan bekapható, megkívánható édességeket. Az ideg csökkenti bennünk a kontrollt, így észrevétlenül szaladnak fel a kilók. A sikeres fogyás pedig épp arról szól, hogy ne legyél éhes és be tudd tartani, amit elhatároztál, még egy nehéz nap végén is. Ehhez pedig kell egy kis támogatás.

Te mit gondolsz erről? Most is várom a hozzászólásod!

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (27 szavazat, átlag: 4,96 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments