Harcolj akár egy amazon, így küzdd le az érzelmi evést

Előző cikkemben az érzelmi evésről és annak felismeréséről beszéltem ma pedig szeretnék neked néhány bevált megoldási javaslatot ajánlani.

Persze ezek mind csak alternatívák, mankók, amik a további utad során a segítségedre lehetnek. Egyik sem tuti recept, nem is akarlak ezzel ámítani, inkább csak arról van szó, hogy olyan támpontokkal szeretnék szolgálni a számodra, amiknek bevetésével végre leszámolhatsz az érzelmi evés démonjával.

Nem lesz egyszerű és nem is akarlak azzal becsapni, hogy egyik napról a másikra minden megoldódik majd, de ha kitartó vagy és hiszel a sikeredben, akkor semmi sem állhat az utadba.
 

Vezess étkezési naplót!

Az étkezési napló kérdésköre már többször szóba jött, ugyanis ez a diéta során is szuper társ. Ha vezeted ugyanis, hogy mikor, miből és mennyit eszel, akkor hamar kibukik, hogy hol jön létre kalória többlet. Ugyanez a helyzet gyakorlatilag az érzelmi evés szintjén is, hiszen ez a legjobb módja annak, hogy felismerd, milyen ételeket is viszel be egy nap a szervezetedbe.

Azonban, ha érzelmi alapú étkezési naplót vezetsz, akkor nem elég csak azt felírni, hogy mit ettél, hanem próbálj meg társítani hozzá egy hangulatot is. Így hamar megtalálod majd, hogy például milyen ételeket eszel, ha szomorú, boldog, mérges vagy.
 

Kutass egészségesebb megoldások után!

Az egészséges étrendről tudnod kell, hogy nagyon megfontolt alapokon nyugszik, hiszen a diéta során is egy olyan étrend összeállítása a cél, amivel nem csak rövid távon tudsz számolni, hanem, ami akár egy életen át elkísérhet. Hiszen, ahogy mindig mondani szoktam a fogyás nem egy átmeneti döntés, hanem egy hosszútávú életforma, ezért van az, hogy alapjaiban a fogyás szót sem szeretem, inkább az életmódváltást preferálom.

Az érzelmi evés során is hasonlóak az elvek, itt is egy olyan tudatos étrend kialakítása a cél, aminek hála karban tarthatod az alakod és közben minden falatja jót tesz neked, mint testileg, mint érzelmileg, lelkileg.

Ha példának okán az étkezési naplódból kibukik, hogy te dühödben csokit eszel, akkor e helyett próbálj egy egészséges alternatívát találni. Például ropogtass helyette zöldségchipset. Ami finom, de egészséges, ráadásul ugyanúgy felszabadítja az endorfinokat.
 

Adj magadnak néhány percet!

Mi emberek alapvetően ösztönlények vagyunk, bár a társadalmi normákkal sokat alakultunk, de az alap ösztönöket nagyon nehéz véka alá rejteni. Ezért van az, hogy dühünkben sokszor olyat mondunk, amit percek múlva már meg is bánunk és ezért lehet az is, hogy egy nagy stressz hatására azonnal bevágunk egy zacskó chipset.

Ha azt érzed, hogy elönti az agyad a sötét köd, akkor először is számolj el magadban tízig. Hidd el működik, majd várj öt percet mielőtt a chipses zacskóhoz nyúlnál. Ebben a pár percben gondold át, hogy milyen haszna lenne annak, ha most ezt mind megennéd.

Realizáld magadban, hogy utána jó eséllyel bűntudatod lesz. Persze lehet, hogy az első néhány alkalommal ugyanúgy megeszed majd chipset, de legalább tudatában leszel annak, hogy milyen folyamatok zajlanak le a testedben. Így a következő alkalommal már valószínűleg nem is fog kelleni a nasi, mert lemeccseled magadban a dolgot.
 

Negatív érzések mindig lesznek!

Fontos, hogy megtanuld elfogadni, negatív dolgok mindig fognak érni az életben. Ez lehet, hogy csak annyi, hogy valaki bevág eléd a piros lámpánál vagy neked mennek az utcán, de a negatív dolgokat nem lehet kikerülni maximum a javadra fordítani azokat és nem traumaként megélni.

Fontos, hogy tudd kezelni ezeket a negatív érzéseket, mert amennyiben megbékélsz a létezésükkel, sokkal könnyebben ignorálod majd őket és nem emészted magad fölöslegesen hosszútávon. Ehhez persze tudatosságra van szükség, ami egy hosszú folyamat része, de ennek segítségével végre megértheted, hogy miért is van szükség a negatív tapasztalásokra is.
 

Kedves Olvasó! Szeretnék segíteni Neked, hogy az alkalmi és ideiglenes megoldás helyett most az eddiginél gyorsabb, tartósabb egészséges karcsúságot érj el életedben!

Ha még nem olvastál róla szeretnélek ezúton is tájékoztatni, hogy Június 1-jén szerdán indul az “Új Testet egy Életre!” mely egy 12 hetes Online Tanácsadás ahol 10 kiválasztott ténylegesen Változtatni akaró Hölggyel dolgozok majd együtt az egészséges karcsúság jegyében.
 

Nem kértél még időpontot?

Szeretnék felkínálni Neked egy 15 perces ingyenes telefonos beszélgetést, ahol egyeztethetünk erről. – én foglak felhívni.

Kérlek azért ne jelentkezz, mert INGYEN van… Ez egy telefonos megbeszélés lesz a következő 12 hetes közös munkáról, ami természetesen egy fizetős szolgáltatás lesz, és kemény munka mind a kettőnk részéről!

Ha csak azért jelentkezel, hogy kapj valamit ingyen, akkor elveszed a helyet azoktól a Hölgyektől, akik KOMOLYAN gondolják, és olyan segítségre van szükségük mely: gyors és tartós változást hoz életükben!

Az ingyenes 15 perces mini telefonos konzultáció célja, hogy felmérjem, tudok-e segíteni számodra kialakítani egy olyan élet és szemléletmódot, melyet amellett, hogy szeretsz (és élvezettel csinálod) életed végéig el tudsz mellette köteleződni! Ezzel elérheted az örökké tartó egészséges karcsúságot!

Ha tudok segíteni, akkor bekerülsz azon 10 szerencsés Hölgy közé, akivel 12 héten keresztül dolgozom majd napi szinten. A legközelebbi “Új Testet egy Életre!” 12 hetes Online Életmód Tanácsadás szeptember 1-jén fog indulni.
 

Pár szabad hely még van!

 

 

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (17 szavazat, átlag: 4,76 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments