Depressziónak gondolod, pedig valami egészen más áll a háttérben

Te is a kelleténél gyakrabban vagy levert és ezért a rossz hangulatért a depressziót, vagy esetleg valamely más betegséget okolsz? Mindez hatással van a testsúlyodra is?

Online Tanácsadásaim során amikor elmélyedünk a témában rendszerint felszínre tör, hogy a hangulatingadozások hátterében valami egészen más áll. Persze a nehéz és hosszú hétköznapok során néha normális, hogy levertnek érzed magad, pláne most, hogy nem várt módon átalakult az életünk.

Ez azonban még egyáltalán nem jelenti azt, hogy depresszióval küzdenél. Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a levertségedet valamilyen hormonprobléma, sok esetben pajzsmirigy gond okozza. Ma ennek kapcsán hoztam neked egy cikket, melynek elolvasása után talán Te is könnyebben eligazodsz majd.
 

 A depresszió és a pajzsmirigybetegség tünetei nagyon hasonlóak, mutatom, mik a jellegzetes tünetek, melyről először azt hiheted, hogy depresszió!

Ha állandóan lehangoltnak, szorongósnak, pesszimistának érzed magad és reménytelennek látod a helyzeted, akkor könnyen feltételezheted, hogy depresszióval kell megküzdened. Ha folyamatosan nyugtalan vagy, nehezen tudsz koncentrálni, nehezen hozol meg döntéseket, netán aludni sem tudsz, akkor is előfordulhat, hogy depresszió áll a hangulatingadozásaid mögött.

A depresszió jellegzetes tünete emellett az étvágytalanság vagy éppen a habzsolás, de számos testi tünet is jelentkezhet, úgy mit fejfájás vagy éppen emésztési problémák.
 

A helyzet azonban az, hogy

Ezek a tünetek bár első körben arra engedhetnek következtetni, hogy depressziós vagy, ám sajnos egy egészen más probléma is produkálhatja ezeket a félreértésre okot adó jeleket. Ugyanis számos betegség eredményezheti a depresszió kialakulását, úgy mint a szívbetegség, vagy a Parkinson-kór, de akár a cukorbetegség is.

A pajzsmirigy problémák tünetei pedig sokszor teljesen ugyanazokat a tüneteket idézik elő, mint a depresszió. A pajzsmirigy ugyanis egy belső elválasztású mirigyünk, aminek a hormonja nagyon erősen befolyásolja a szervezetünk anyagcsere folyamatait. Ha pedig ennek a működésének az egyensúlya megborul, akkor nem ritka, hogy depresszióra hajazó tüneteket produkálunk.

Gyakori gond lehet az indokolatlan hízás vagy éppen akár fogyás, az ebből adódó rossz, kellemetlen közérzet, az állandó fáradság, idegesség és álmatlanság. Mindez persze erősen befolyásolja a koncentrációs képességeket, ami pedig aztán rányomja a bélyegét a hangulatunkra is, ezért is gondoljuk azt, hogy depresszióval küzdünk.

A baj ezzel csak az, hogy hamar egy ördögi kör kellős közepén találhatjuk magunkat, ugyanis a tünetek végső forrása sokszor tényleg nem egyértelmű. A kezeletlen pajzsmirigybetegség pedig valóban növelheti a depresszió kialakulásának kockázatát, hiszen a beteg ilyenkor csak egyre kétségbeesettebb lesz a problémái miatt.

Pontosan ezért javasolt mindig rendszeresen szűrővizsgálatokra járni és amennyiben úgy gondolod, hogy a tüneteid hátterében valami egészen más  áll, akkor bátran járj utána, hiszen a normál pajzsmirigyműködés egész egyszerűen nélkülözhetetlen a szervezet megfelelő működése szempontjából.
 

Szeretnéd kezelni problémáidat?

Egy olyan „súlykövető programot” hoztunk létre, ahol a túlsúly kiváltó olyan körülményeket, mint a rendszertelen étkezés, ülő munka, stressz, feszültség, pajzsmirigy problémák, mozgásszegény életmódot is figyelembe vettük és a Formabontó Tea által természetes módon kezelhetővé válik. Az átlagos fogyi teákhoz képest a Formabontó Tea Programunkban a kínai és magyar népi gyógyítást ötvözik a modern orvostudománnyal! Formabontó Tea Programunkról itt olvashatsz további részleteket! »»»
 

Te mivel állsz szembe? Depresszió, pajzsmirigy probléma, vagy valami egészen mással?

 

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó
bejelentkezés: zoltan@homing.hu

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (28 szavazat, átlag: 4,79 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments
A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.