Hogyan ne zuhanj bele a halogatás csapdájába?

Az előzőekben ott hagytuk abba, hogy minden célodat érdemes kisebb elemekre bontani! Mai cikkemben ehhez hoztam számodra néhány trükköt és praktiták annak érdekében, hogy be tud vetni a HALOGATÁS manója ellen!
 

Minden lehetséges zavaró tényezőtől szabadulj meg!

Ha úgy érzed, hogy vannak bizonyos dolgok, amik hátráltatnak abban, hogy elérd a célod, jelen esetben megszabadul a plusz kilóktól, akkor fontos, hogy kiiktasd a környezetedben lévő zavaró tényezőket. Ez adott esetben lehet a család is, akiket nyilván nem tudsz eltüntetni, de elhatározhatod, hogy nem hallgatsz a negatív véleményükre.

De mondok egy másik példát is: biztosan veled is előfordult, hogy nagyon éhes voltál, és csak azért nassoltál valami egészségtelent, mert az éppen kéznél volt. Ha nem lett volna otthon, akkor nem is csábultál volna el, ennek lényege pedig az, hogy azok a dolgok tudják elvonni könnyedén a figyelmet, amik elérhető közelségben vannak. Érted mire szeretnék kilyukadni?
 

Ösztönözd magad!

Erről már korábban is beszéltem neked, hogy fontos megjutalmaznod magad egy -egy siker elérésekor, de akár úgy is doppingolhatod magad, hogy azt mondod: majd később találkozom a barátaimmal, előbb tekerek egy órát a szobabiciklin, ha ez megvan aztán jöhet a szórakozás. Ez nagy eséllyel motiválni fog majd a cselekvésre.
 

Kell egy kis szünet!

Mindenkinek, így neked is szükséged van egy kis pihenőre. Ha például nekiállsz edzeni, akkor mindenképp határozz meg pihenőnapokat a magad részére, így ugyanis nem fogod kényszeresnek és kötelezőnek érezni a tevékenységet, ráadásul az izmok regenerálódása szempontjából is fontos, hogy legyen egy-egy szünnap.
 

Legyél kreatív!

A mikor életmódváltásba kezdünk hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy ez valami egysíkú táplálkozási rendszert jelent, így van, hogy idejekorán feladjuk. Érdemes lehet recepteket böngészned, és ahelyett, hogy halogatnád az elkészítésüket lehetnél egy kicsit kreatív a konyhában is. Számos olyan recept osztottam meg már itt, ami könnyen elkészíthető, ízletes, finom és a diétába is szuperül beilleszthető.
 

Mesélj a törekvéseidről a barátaidnak!

Ez azért lehet fontos, mert így valamilyen szinten elszámolható leszel. Ugyanis, ha halogatsz, nem mész le a terembe és nem tartod magad a terveidhez, akkor az előbb utóbb feltűnik majd másoknak is, így pedig lehetőséget adsz rá, hogy felhívják a figyelmed arra, hogy nem jó úton jársz, ez pedig talán extra löketet ad majd neked ahhoz, hogy ne add fel és elérd a kitűzött céljaidat.

Meséld el nekem itt a kommentek között!

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (28 szavazat, átlag: 4,93 az 5-ből)
Loading...

Facebook hozzászólások