Bizalmas igazság a fogyásról!

Évek óta a jo-jo effektus hullámvasútján ülsz? Szeretnéd végre megtalálni a varázsmódszert? Úgy érzed, hogy újra és újra belebuksz a dolgokba?

Nagyon sok ember küzd kényszeres evéssel és elhízással. Ellentétben azzal, amit a felszín mutat, az ő problémájuk mélyebbről fakad annál, hogy nem találtak még rá a megfelelő diétára vagy edzésprogramra. Nézzük miről is beszélek:

Márta minden évben ugyanattól a 30 kg-tól szeretne megszabadulni. Minden egyes divatdiéta új reményt keltett benne. Néhány működött is – egy ideig. Az érzelmi evés viszont végül mindig megállította a folyamatot. A kilók visszajöttek, és Márta újra egy kudarcot élt át. Ha az őt ért gyermekkori szexuális zaklatás okozta életen át tartó depresszióval kapcsolatban segítséget kérne valakitől, akkor tudná csak sikeresen újratervezni az életét és a testsúlyproblémáját.

Géza vékonyabb szeretett volna lenni, de amint elkezdett fogyni, ideges lett. Nem vette észre a kapcsolatot a hangulata és a súlya között mindaddig, amíg visszatérő rémálmai lettek, amiben megtámadták. Ezek az álmok olyan gyermekkori emlékeket hoztak felszínre, amikor is osztálytársai zaklatták és édesapja megverte. Géza a középiskolában hízott sokat, mert attól, hogy nagyobb darab sokkal nagyobb biztonságban érezte magát.

Éva akkor kezdett el hízni, amikor abbahagyta a dohányzást. A napi egy doboz cigaretta visszafogta az étvágyát, és csillapította a stresszt. Miután felhagyott ezzel a szokásával, a kekszek, csipsz és édességek helyettesítették a cigit. Éva nem jött rá, hogy a valódi oka annak, hogy hízik, nem a nasi. Szorongás és pánik okozta, ami akkor kezdődött, amikor 9 évesen elveszítette édesanyját.

Hogyan lehet a gyógyulással fogyni

Ahhoz, hogy végérvényesen lefogyjunk, és befejezzük az érzelmi evést nem kell mást tennünk mint: megkeresni a kiváltó okot, a probléma gyökerét. Leggyakrabban ez egy (vagy több) belső fájdalom. Ha a fájdalmat beazonosítottuk, és meggyógyítottuk, akkor van esély az érzelmi szabadságra és a vékonyabb testre. Mártanak első sorban a szexuális zaklatás és az emiatti szexuális sebezhetőség traumáját kellene megfelelő “segítő környezetben” feldolgoznia. Csak akkor tudná elkezdeni biztonságban érezni magát egy vékonyabb testben.

Géza akkor szabadulna fel érzelmileg és erősödne meg belül, ha “megoldaná” a gyermekkori zaklatásának és édesapja fizikai bántalmazásának traumáját.

Éva akkor kezdene el fogyni, ha végre tudna beszélni édesanyja haláláról, és meg tudná őt gyászolni, és akkor, ha kigyógyulna az alkoholista apja okozta traumákból.

A túlsúly mindegyiküknél egy tünet. Nálam is az volt és lehetséges, hogy Nálad is az. Ahhoz, hogy tartósan lefogyjanak, el kell jutniuk problémájuk gyökeréhez.

Segíteni szeretnék Számodra, hogy Te is megtaláld a saját problémád gyökerét.

Talán azt gondolod – “Ó, ez nagyon fájdalmas kemény munka. Miért kellene visszamennem a gyerekkoromba ahhoz, hogy fogyjak? Csak találnom kell egy megfelelő fogyókúrát.”

Megértelek. Nem könnyű a múlt fájdalmas dolgaival foglalkozni, és talán egy korai trauma nem is kísérte végig az életed. De ott van végig benned, a mai napig…

Sokan azt gondolják, hogy ami évtizedekkel korábban történt, nem hat a jelenünkre. Ezek a történések érzések, az érzelmek időtlenek, nem tűnnek el. Ez azt jelenti, hogy amíg nem foglalkozol velük, addig a benned lévő negatív hiedelmek és fájdalmak gyakran megakadályozzák azt, hogy a számodra legjobb életet éld, és elérd a ideális testsúlyodat.

Találd meg a kapcsolatot

Manapság úttörő dolog kapcsolatot keresni a gyermekkorban vagy esetleg a felnőttkor életszakaszaiban fellépő nehézségek és az elhízás problémája között, ezért is álmodtam meg a Homingot! →

Egy Kaliforniában túlsúlyosokkal foglalkozó klinika vezetője meglepődött, mikor páciensei több mint fele elkezdett fogyni. Meg akarta tudni az okát. Miután átnézte a történetüket, felfedezte, hogy sokuknak fájdalmas és traumákkal teli gyermekkora volt. Legtöbbjüket szexuálisan zaklattak, vagy korán elvesztették szüleiket, gyermeküket. Az orvos rájött arra, hogy a hízás és a kényszeres evés volt a megoldás ezeknél az embereknél a mélyen bennük lévő problémára.

A túlsúly segített nekik abban, hogy biztonságban érezhessék magukat. Az érzelmi evés mérsékelte a haragjukat, félelmeiket, a feszültséget és a szomorúságot. Ahhoz, hogy megállítsák a hízást és a kényszeres evést, fel kellett tárni a felszín alatt rejlő félelmeket és fájdalmakat.

Ha ezek a dolgok nálad is hasonlóan jelen vannak, a következőket javaslom:

Létezik egy speciális információáramlási folyamat a testben mely befolyásolja az anyagcserét. Az információáramlás a traumák, nehézségek, stressz okozta nyomasztó érzelmek és gondolatok “hálója” mely hatással van a fogyásodra. Ezt a speciális információáramlást gátló folyamatot most sajnos sem időm, sem lehetőségem nincs részletesen leírni, hogy hogyan működik és mi a megoldás, de ha komolyabban érdekel a téma itt 15 percben el tudom magyarázni! →

Ahogy nagyon sok ember, Te is legyőzheted ezeket az élethelyzet adta traumákat, miután beazonosítottad őket.

1.) Az evés helyett találj más elfoglaltságot arra, ahogy az érzelmeidet kezeld.

2.) Vegyél fontolóra egy pszichoterápiát annak érdekében, hogy feldolgozd a múltbéli fájdalmakat, amik hatással vannak a súlyodra és az egészségedre. Ezen az úton nehéz egyedül végigmenni, ha szükségét érzed keress szakszerű támogatót hozzá.

3.) Ha az ételt használod arra, hogy megbirkózz a stresszel, a nyomással, keress szabad 15 percet és beszélgessünk róla itt! →

Nem a Te hibád, hogy a jo-jo effektus hullámvasútján ülsz. Van akaraterőd, és egy Szuperhős vagy!

Mikor felismered, hogy a tapasztalt rossz dolgok hatással vannak az érzelmeidre, hozz létre magadban egy erős belső elhatározást, ez segít abban, hogy végérvényesen sikerüljön lefogyni. Nincs azonnali és gyors megoldás, viszont jobbra fordulnak a dolgok, és beindul a fogyásod, ha a szívedben lévő fájdalomnak megadod azt a gondoskodó figyelmet, amire vágyik.

Neked milyen múltbeli sérelemből kellene kigyógyulnod ahhoz, hogy le tudj fogyni?

 
Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó
email: zoltan@homing.hu

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (31 szavazat, átlag: 4,74 az 5-ből)
Loading...

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments