Ettől a játszmától nem tudsz lefogyni!

Fogyókúrázni sokszor egyszerűen egy program, egy hálás társasági téma. Lefogyni, visszahízni, küszködni, megtörni a diétát, fogadkozni, alkudozni önmagaddal – egyszerűen egy nagy játszma része.

A játékhoz viszont kellékek is kellenek

Sok ember, aki fogyni akar, még egyfajta “sebtapasz” módszerre” akarja megoldani a gondjait, terméket keres. Tisztában van azzal, hogy valamit tennie kell – és ez önmagában nagyszerű dolog. Egy termék – akár a mienk, akár másé, hasznos dolog lehet és támogathatja a súlycsökkentést. De önmagában egyik sem elegendő. Nem léteznek olyan csodaszerek, amit, ha beszedsz valameddig, akkor mindenfajta egyéb tennivaló nélkül le fogsz fogyni akárhány kilót.

Ezekkel, vagy ezek nélkül, de ha le akarsz fogyni, akkor meg tudod valósítani azt, amit szeretnél. A fogyás többnyire nem öncélú dolog, és ez már egy lépéssel közelebb visz a lényeghez:

Az a nagy kérdés, hogy valójában mit szeretnél, milyen játékot, játszmát akarsz játszani az élet játszóterén?

A fogyókúrás játszmák helyett milyen jó szándékú játszmák léteznek? Rengeteg játszma van az életünkben, nevezhetjük ezeket szokásoknak is. De a játszma egy jó szó, mert folyamatos dolgok sorozata, egyfajta viszony, ingeréhség. Nekem is vannak játszmáim az életben, melyeket egyre jobban felismerek, így egyre jobban tudom kezelni és irányítani a dolgokat.

Azt, hogy kinek és milyen játszmái vannak, azokat fel lehet térképezni.

Amikor ez megvan, akkor lehet tudatosítani, hogy mit szeretne. Illetve amit nem akar ahelyett meg lehet találni azt amit igen. A programok, a játszmák lehetnek parancsok, tiltások, engedélyek, belső minták. Sokan tartósan benne vannak a legrosszabb, negatív játszmákban is, mivel a negatívnál a semmilyen játszma még rosszabbnak tűnik. Az időt valahogy el kell tölteni ezért is kiemelten fontos, hogy az életünkbe milyen tartalmat szeretnénk tenni.

A túlsúly tehát valamiféle játszma eredménye

 A célom az, hogy felébresszem az embereket, hogy meglássák, a túlsúlyt, kövérséget kiváltó okokat és a sikeres és tartós fogyás gátló életkörülményeit. Csak ezzel a két lépéssel kerülhetsz közelebb a végleges megoldáshoz. Tudatosítani szeretném azokat az élethelyzeteket, melyeket magukkal visznek, melyeket megemésztetlenül görgetnek maguk előtt az emberek, így te is Kedves Olvasó. Gondolati, lelki szinten ott van velük, ott van bennük és ez sok embernél fizikai túlsúlyhoz vezet.

 aláírás u.i.: 2022.01.12.-én érkezik: AMIRŐL EDDIG MINDENKI HALLGATOTT: „Valakinek ki kell végre mondania az igazságot arról, miért híznak vissza az emberek a legtöbb fogyókúra után és miért küzdenek a korábbinál is nagyobb problémákkal, mint a diéta előtt…” Itt tudsz mindenki mást megelőzni! →

Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Kérlek Gyere és csatlakozz a ZSH Közösségéhez és kövess minket. Légy naprakész az Egészséges Testi – Lelki – Mentális megoldásokkal az ideális tested, a karcsúbb életed jegyében.

ZSH Közösség Követése és Like a facebook-on itt!

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (11 szavazat, átlag: 4,64 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments