Túl az utolsó fogyókúrán – egy Új ember, egy Új testben

Utálom a tükröt, kidobom a mérleget – ezt Te is gondoltad már. Az elégedetlenség Önmagaddal szemben sokszor a tükör előtt lesz nyilvánvaló. Nem olyan vagy, amilyennek lenni szeretnél. Ám ha megkérdezné valaki: „pontosan mire gondolsz, menjünk végig pontról-pontra” akkor gyors elbizonytalanodás lenne a vége.

Nem vagyok elégedett a megjelenésemmel, úgy általában – mondogatod magadban

Nézd, nem a derékbőséged önmagában a baj. Nem a combod vastagsága, vagy a tokád bánt. Az összkép az, ami nincs harmóniában benned. A belső harmónia hiánya vetül ki a külsődre.

Az elme viszont nem ismeri a “nem szót”.

A belső program, ami benned működik az “elégedett vagyok a megjelenésemmel” összetételt ismétli újra meg újra. Ez fogja megtorpedózni azt, hogy valaha is tartósan más lehess, mint amilyen most vagy. Épp ezért egy új program kialakításával kell kezdeni. Mondok egy dolgot, ami talán meglepő elsőre:

Elfogadtad, hogy stresszes vagy, még akkor is, ha ettől kikészülsz

A fogyókúra, a fogyás, mint a bajok megoldásának útja sokaknál életformává nőtte ki magát és erre a reklámok és a közösségi oldalak nagyban rásegítenek. A megjelenéssel, az evéssel való folyamatos foglalkozás a mindennapjaid elfogadott stresszévé vált.

Gondold végig: ha egy társaságban szóba hozod, hogy mit nem eszel épp, vagy mi miért rossz, egyből témát adtál egy hosszas, de sehova nem vivő, önsajnáló beszélgetésnek.

Amikor azt mondom, hogy túl az utolsó fogyókúrán, az azt is jelenti, hogy az utolsó nagy stresszt teszed le.

Ez valahol megdöbbentő és szokatlan: utoljára kell valamit csinálni és utoljára kell küzdeni az eredményért, aztán minden jóra fordul, mint a mesék végén. … “és boldogan éltek, míg meg nem haltak.” Azonban az élet ennél sokkal összetettebb és bőven akadnak benne még fordulatok.

A kényszeres fogyási vágy a változás erőltetése. Amit pedig erőltetnek azt utáljuk.

Amit pedig tilos, azt még jobban akarjuk. Otthon felteszed a nasit a felső polcra, hogy “na, ezt NEM szabad nekem enni.” – Közben meg valahol belül reszketsz egy falatkáért. Most már tudod, hogy a “nem” szó mit jelent valójában. Amíg ez így van, a kilók szinte visszaugranak rád, amint abbahagyod az önkínzást.

A tested belső programokat követ

A lelki tényezők talán nagyobb mértékben befolyásolják, mint a pusztán élettani folyamatok. Mondhatnám azt is, hogy mozogj többet és egyél kevesebbet és egészségesen. Az elméd tudja, de ez kevés. Ez nem így működik.

Az elhízás egyfajta figyelmeztetés, ami mögött több ok is áll

Ha elégedetlen vagy magaddal és le akarsz fogyni, az egyfajta belső út végigjárása. Ennek első lépése az, hogy a saját igényeiddel kell tisztában lenni. Felismerni a valódi mozgatórugókat, akár jók, akár rosszak és kiválasztani azt az irányt, ami mentén el tudsz mozdulni onnan, ahol most rosszul érzed magad.

Ez nem kúra, mert nem ér véget. Ezért mondtam azt, hogy az utolsó fogyókúra, mert élet-, szemléletmódváltás nélkül nem fog menni.

A HOMING programmal megtanulhatod ezt a fajta szabályozást és visszaszerezheted a belső kontrollt. Akár a súlyod felett is.

Mert nem a testeden kell dolgozni elsősorban, hanem az elméden, a belső programjaidon. Hogy ne feltételeket keress ahhoz, hogy jól legyél, hanem te magad tudd megengedni magadnak azt, hogy jól lehess. Ne másokat okolj, hanem hozd ki a jelenedből azt, amit lehet.

Ezekben a lépésekben segít a nemsokára megjelenő könyvem (benne a módszerrel), melyet itt tudsz előjegyezni!

Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Kérlek Gyere és csatlakozz a ZSH Közösségéhez és kövess minket. Légy naprakész az Egészséges Testi – Lelki – Mentális megoldásokkal az ideális tested, a karcsúbb életed jegyében.

ZSH Közösség Követése és Like a facebook-on itt!

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (23 szavazat, átlag: 4,83 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments