Hasról így lehet könnyen, egyszerűen és ingyen fogyni

Hasról fogyni mindenki szeretne, ez az a testrésze az embernek, amivel szinte mindenki elégedetlen. Megfelelő légzéssel, a levegővétel koordinálásával minden mozgásfajta, torna, vagy sport hatásosabb lesz, mert “nem fullad ki” tőle az ember.

Többen kérdezték már tőlem azt, hogy „Hogyan tudom a mozgást és a légzést összhangba hozni, hogy ne köpjem ki a tüdőmet?”

Illetve az is kérdés, hogy „léteznek-e olyan légzőgyakorlatok, melyek segítik a fogyást?” Ebben a cikkemben mind a két kérdésre adok választ.

Nagyon egyszerűen meg tudod jegyezni, hogy hogyan végy levegőt edzés közben.

Amikor lazító szakasz van a mozdulatban, akkor kell beszívni a levegőt és amikor feszíteni kell az izmot akkor kell kilélegezni. Amikor leguggolsz, akkor fújd ki a levegőt, amikor kiegyenesedsz, akkor pedig szívd be. Amikor lehajolsz fújd ki, amikor felemeled a karod, kiegyenesedsz, akkor lélegezz be.

A legjobb 4 légző gyakorlat, amelyek a hasi fogyásban segítenek

Mondanom sem kell, hogy a hasi zsír a legmakacsabb zsír, és nehéz megszabadulni tőle. A pocakosság nem csak rosszul néz ki, hanem veszélyes is az egészségre. Különösen a belső, szervek közötti háj, a zsigeri zsírok károsak jobban, mint a bőr alatti zsírdomborulatok. Azok az emberek, akiknek zsír van a hasüregük környékén, azoknál magasabb a szívbetegségek kockázata, de a magas vérnyomás, a cukorbetegség is. Bár a hasi zsírtól megszabadulni nehéz, de nem lehetetlen.

Azoknak, akik nem szeretnek, vagy nem tudnak rendszeresen sportolni járni, mutatok 4 légzőgyakorlatot, amelyeket otthon is lehet csinálni. Ha megfelelően végezzük, és emellett a megfelelő étrendet követjük, a légzőgyakorlatok segíthetnek abban, hogy megszabadulhass a belső zsigeri hasi zsírtól.

Hogyan segít a mély légzés a fogyásban?

A légzőgyakorlatok nemcsak a fogyás miatt egészségesek. Javítják az emésztést és az anyagcserét is. A mély légzés növeli az oxigénellátást a szervezetben, és ez az extra oxigén segít elégetni a szervezetben lerakódott felesleges zsírt. Javítja a vérkeringést és tonizálja a hasizmokat, segíti méregteleníti a testet. Lássunk pár hasznos gyakorlatot:

1. Rekeszizom légzés

A rekeszizom légzés segít rugalmassá teszi a hasizmokat és idővel növeli a tüdőkapacitást. Az egyik legjobb gyakorlat a hasizmok precíz átmozgatására.

Ennek a gyakorlatnak a végrehajtásához feküdj le a padlóra, vagy valamilyen kemény felületre és figyeld ahogy a mellkasod fel -le mozog a lélegzésed közben. Próbálj minden lélegzetvételnél mélyebben és mélyebben beszívni a levegőt. Érzed, hogy feszül a rekeszizmod és dolgoznak a bordaközi kis izmok is. A gyakorlatot érdemes étkezés előtt végezni.

2. “Csillogó koponya” légzés

Ez egy hagyományos keleti belső tisztítási technika, az indiai jóga is használja.

Rövid erőteljes kilégzésekből és kissé hosszabb passzív belégzésekből áll. A kilégzést az alsó has erőteljes összehúzódásai okozzák, amelyek kiszorítják a levegőt a tüdőből. A belégzések spontán válaszok az izmok ellazulása visszaszívja a levegőt a tüdőbe.

Tedd a kezed lazán a köldököd alá a hasadra, csak hogy érezd, hol kell majd mozognod. Most gyorsan húzd össze az alsó hasizmodat és ezzel nyomd ki a levegőt a tüdődből. Ne hajolj előre, maradj egyenesen. A mellkasod, nyakad, torkod maradjon laza. Ezután gyorsan lazítsd el a hasad, így a has „visszapattan”, így levegő jut a tüdődbe.

Ez nem fog elsőre menni, gyakorolni kell. Képzeld el, hogy a gyors és erős kilégzés „megvilágítja” a koponyádat belül, mint egy szikra. A gyakorlatot érdemes étkezés előtt végezni.

3. Hasi légzés

A rekeszizomra és a tüdő alatti izmokra összpontosít. A gyakorlat növeli az állóképességet, az energiát, és azt is mondják, hogy gyógyítja a szorongásos problémákat is. Ezt a gyakorlatot bármikor lehet végezni, ülve is, állva is. Lazíts kicsit, tedd a kezed a hasadra, a hüvelykujjad a köldök közelében legyen.

A gyakorlat során a mellkasnak nem szabad felemelkednie, a levegőt a has elődomborításával szívd be és úgy is fújd ki. Mozog a rekeszizom, illetve sok kis belső izom is és így javul a hasi szervek vérellátása. Ez a gyakorlat egyes esetekben a menstruációs fájdalmakat is csökkentheti.

4. Szájlégzés

A hasi légzéssel együtt is végezhető. Amikor a szájon keresztül lélegzünk, nyomás alá helyezzük a hasizmokat. Ez felfrissült és ellazult érzést ad, meggyorsítja a keringést és az anyagcserét. Nyitott szájjal lélegezz be miközben 10-ig számolsz, majd lassan, nyitott szájjal lélegezz ki. A kilégzési időnek a belégzési idő kétszeresének kell lennie.

Végül fontos megjegyezni: ezeket a gyakorlatokat csak teljesen egészséges embereknek szánom.

Aki asztmás, szív-, vagy tüdőproblémás, lázas, vagy egyéb betegséggel küzd, az ne végezze, vagy beszélje meg előbb az orvosával.

A légzőgyakorlatok önmagukban nem fogyasztanak, ahhoz a megfelelő kalóriaszegény étrend és a megfelelő fizikai aktivitás is szükséges. Viszont a keringés segítésével, az oxigénellátás javulásával a jobb közérzetet segítik elő és a hasi fogyáshoz adhatnak megfelelő támogatást.

Téged mi érdekel?

Kérlek a kommentek között írd meg, hogy milyen jellegű cikkeket olvasnál?

Milyen téma érdekel most Isten igazából? Azaz: Milyen a fogyással kapcsolatos kérdések foglalkoztatnak ebben a pillanatban, melyekről szívesen olvasnál tőlem, vagy kíváncsi vagy a véleményemre, tanácsomra?

Köszönöm, ha megírod.

A következő cikkem lehet, hogy pont a téged foglalkoztató problémára fog megoldást adni.

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (57 szavazat, átlag: 4,77 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments