3 ősz végi fogyókúrás étel recept – amit mindenki szeret

Lassan itt az ideje elfelejteni azt a rossz beidegződést, miszerint: karcsúbb alak egyenlő önsanyargató életmóddal. Nem, szükséges folyamatosan éhezned ahhoz, hogy veszítsd kilóidból. Sőt!

Elég, ha megválogatod azt, hogy mit eszel. Az alábbiakban olyan közkedvelt ételek receptjeit hoztam el neked, amelyekkel kíméletesen javulhat az anyagcseréd és ugyanakkor nagyon finomak is.

Az extra jó hír az, hogy amennyiben ezeket beiktatod a mindennapi étrendedbe, akkor szervezeted könnyebben tud átállni raktározásról a zsírraktáraid feloldására.

Hogyan csökkentheted éhezés és önsanyargatás nélkül kilóid számát? Itt van rá a recept! Ráadásul egyből három is.

Forró csirkeleves – ami testet-lelket átmelegít

Hozzávalók

  • 6 db bőrös csirke alsó comb (vagy három bőrös teljes comb)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 szép szál sárgarépa tisztítva, darabolva
  • 2-3 petrezselyemgyökér tisztítva, darabolva
  • 1 kisebb zellergumó tisztítva, apróra darabolva
  • 1 fél tv paprika
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál só
  • egy kávéskanál őrölt kömény
  • pár szem egész bors
  1. Mosd át a húsokat és tedd egy edénybe és engedd fel vízzel. Sózd, borsozd, add hozzá a köményt és a fokhagymát, majd hagyd forrni. Ha hab képződik, azt szedd le egy sűrű lukú szűrővel, majd állítsd kis lángra (vagy alacsonyabb hőfokra). Így főjön egy órát.
  2. Félidőnél egy villával nézd meg, hogy elég puha-e már a hús, ha igen, add hozzá a petrezselyemzöldet, a paprikát, valamint a feldarabolt zöldségeket. Főzd együtt még további 30-35percig.
  3. Amikor elkészült, hagyd visszahűlni, majd szedd ki a húsokat és a zöldségeket a levesből. Tálaláskor kedved szerint a felvágott zöldségeket használd tészta helyett levesbetétként.

Egyszerű sütőtök – sütve. Az ősz örök slágere.

Hozzávalók:

  • 1 db maximum 1kg-os hosszúkás sütőtök, vagy más néven hegedűtök

Elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Mosd meg a sütőtököt alaposan a csap alatt, és töröld szárazra. Egy éles késsel hosszában vágd ketté és kapard ki belőle a magokat egy kanállal.
  2. Ha készen vagy a két felet még párszor vágd ketté. annyiszor, hogy számodra egy-egy adagnyi darabokat kapj.
  3. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe a tököt. 180-190 fokos sütőben süsd addig, amíg teljesen meg nem puhul, vagy amíg finoman el nem kezd barnulni a teteje. Ez nagyjából 25-30 percet vesz igénybe. Várj, amíg ki nem hűl annyira, hogy már ne legyen forró. Vagy ne. Van, aki forrón szereti.

Érdemes kipróbálni olyan különböző íz-kombinációkat is, mint az olívaolajos, fahéjas-szegfűszeges, vagy a gyömbéres-szegfűborsos, vagy akár a kicsit pikáns, chilis-kardamomos.

Ezek, az illatos-aromás fűszerek amellett, hogy megbolondíthatják az egyszerű sült tököt, támogatják a szervezeted zsírbontó folyamatait.

Ráadásul bármelyik fűszerezett, sült tökhúst villával összetörve felhasználhatod akár párolt vagy grillezett sovány húsok mellé köretként is, vagy készíthetsz belőle egyéb igazán tökös finomságokat.

Diós sült alma

Hozzávalók:

  • 6 méretesebb alma
  • 10-15 dkg darált dió
  • fél citrom (vagy egy evőkanál 100%os citromlé)
  • 2 evőkanálnyi cukormentes baracklekvár
  • 1 evőkanálnyi vaj
  1. Hámozd meg az almákat, majd vágd le a tetejüket, és a magházat is távolítsd el belőlük.
  2. A megpucolt almákat kend meg kívül-belül citromlével.
  3. A baracklekvárba keverd bele a diót és oszd el töltelékként a 6 almában.
  4. Állítsd az almákat egy tepsibe, sütőpapírra és süsd készre 180 fokon nagyjából 25-30 perc alatt. (Alma mérettől függ, az almák puhaságát villával ellenőrizheted.)

Ezek az ízletes különlegességek nem csak isteniek, de még a vonalaidra is megfelelően képesek vigyázni, ha arra van szükség. Nasi helyett egészségesebb választás.

Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (61 szavazat, átlag: 4,61 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments