Ez történt veled 2019-ben és ez vár rád 2020-ban?

1.) Sikerek

A hírlevélből átkattintva ma is bizalmat és hitet adtál magadnak, hogy teszel valami fontosat és hasznosat az egészséges és fitt életed érdekében. – ahogy ezt egész évben tetted!

Tudom, hogy életedben Te is sok nehézségeken mentél át, de azt is látom, hogy a nehézségek ellenére mindig azon voltál, hogy megoldjad a problémáidat és jobbá és szebbé tegyed saját és környezeted életét. Rengeteg sikert éltél el már életedben. Érdemes ilyenkor év végén elmélyülni és végiggondolni, hogy a nehézségek ellenére mennyi sok jó dolog történt veled, és az élet különböző területén mennyi nagyszerű sikert értél már el. Legyen az a munkádban, a karrieredben, a családodban, a környezetedben bármilyen apró, de annál lényegesebb tett, melynek hatásától ma is libabőrös leszel.

Biztos vagyok abban, hogy egy jó ember vagy és azon voltál egész évben, hogy jobbá tegyed életed. Hasznosnak vélem, ha karácsonyi rohanás után időt szakítasz rá és leülsz, nyugodt körülmények között végiggondolod (ha teheted írd is le) legalább azt a 3 dolgot melyet 2019-ben sikerre vittél.

Gondold végig, hogy ezek a sikerek milyen hatással voltak a rád és a környezetedre. Honnan indultál, min mentél keresztül, miket tettél vagy nem tettél és mindennek a folyamat eredményeként hová is jutottál el, mit is értél el. Érdemes lehet arra is időt szánni, hogy közben milyen gondolatok és érzések voltak benned azok hogyan alakultak át benned?

Ha ezt megteszed igen csak jó érzések fognak a szívedbe beköltözni. Veregesd meg vállad, légy büszke magadra, mert megérdemled. Sikereid listáját helyezed, ki olyan helyre ahol minden nap szembetalálkozol velük. A sikereid listája 2020-ban hatalmas erőt és inspirációt fog számodra biztosítani minden egyes pillanatban amikor ránézel. De már maga a tudat, hogy leírod egy olyan biztonságot fog számodra garantálni, melyre bármikor támaszkodhatsz bárhol és bármilyen élethelyzetben is legyél napközben. Elég lesz csak a sikereid listáján szereplő dolgokra gondolni és azokra az érzésekre melyeket a sikereid listája összeírása során átjárta lényedet.
 

2.)Megoldandó bánatos dolgok

A sikerek ellenére vagy éppen ennek velejárójaként tisztában vagyok azzal is, hogy van legalább 3 olyan dolog az életedben mely igen csak bánt, hogy ez idáig nem tudtál rajta változtatni, nem találtad meg rá a megoldást. Lehet ez olyan „dolog” mely igazából nem a Te személyes problémád, de lehet olyan, melyben mélyen benne vagy. Bosszant, frusztrál, hogy nem oldott még meg, hogy nem lett jobb, sőt még lehet, hogy minden igyekezeted ellenére rosszabb lett.

Mindez lehetséges, hogy egyenesen lebénít ezért hasznos lehet ha leírod ezt a 3 „bánatos” dolgot is és készíts, hozzájuk legalább 3 megoldási tervet. Enged szabaddá képzeleted és úgy készítsd el ezt a tervet mintha mindenre képes lennél, mintha a probléma megoldásához minden szükséges eszközzel és erőforrással rendelkeznél. Képzeld el, hogy mit tennél akkor ha lenne elegendő pénzed, időd, lehetőséget: hogyan oldanád meg, mit tennél ha szabad kezet kapnál és az történne ami szerinted a legjobb lenne az adott probléma megoldásra. Vedd számba, ha megoldanád ezt a problémádat, akkor annak milyen következménye lenne Rád és az érintett személyekre.

Ha ezzel megvagy okkor mindezt tedd el a fiókod mélyére és 1 év múlva újra vedd elő és nézd meg mi változott 1 év alatt ezekkel a 3 problémákkal.

Látni fogod, hogy ezek a jelenleg most még problémának tűnő dolgok közül legalább egy (ha nem mindegyik) „magától” megoldott. Azonban nem magától, hanem a tudatalattidban elülteted a probléma megoldásához szükséges tervet és az életed során eléd tárultak a megoldáshoz vezető lehetőségek melyeket Te felismertél és a sikeres megvalósítás érdekében lépéseket tettél. Beindul az általam csak „vonzás és megvalósítás” törvénye a tudatalattidban, a belső hajtóerődön keresztül mely a külvilág felé cselekvés formájában fog megnyilvánulni.
 

3.)Tervek, vágyak, álmok

Milyen vízióidat szeretnél beteljesíteni jövőre? Milyen új lehetőségek várnak rád a munka, a család, saját önmegvalósításoddal kapcsolatban? Milyen vágyaid vannak, melyeket szeretnél megvalósítani? Milyen körülmények, egészségi állapot, anyagi helyzetben szeretnél élni? Milyen új dolgokat szeretnél megtanulni, vagy milyen képességeidet szeretnéd továbbfejleszteni, esetleg mely tulajdonságaidon szeretnél változtatni? Milyen könyveket szeretnél elolvasni? Mely barátoddal, rokonoddal szeretnél többet találkozni? Milyen új szokásokat szeretnél kialakítani terveid megvalósítása érdekében?

Az élet folyamatosan hozni fogja 2020 –ban is számodra a lehetőségeket, hogy azt tedd ami számodra fontos, ami téged boldoggá tesz. A kérdés csupán csak annyi, hogy elfordítva fejed észre se veszed őket és lehajtott fejjel elbandukolsz mellettük, vagy pedig egyenesen vágyakozva kutatod ezen lehetőségeket?
Légy nyitott és figyeled tiszta gondolatokkal és érzésekkel a világot körülötted, mert az életed eléd tárja azokat a dolgokat, amire igazán vágysz. Neked igazából nincs is más dolgod csak nyitott elmével, tettre készen figyelni, felismerni, majd lecsapni rá és élvezni az egészet.

Az élethelyzetek folyamatosan vágyaid felé terelnek, a kérdés csupán csak annyi, hogy hajlandó vagy e ezeket észrevenni, döntőseket hozni és cselekedni annak érdekében, hogy elérd azokat a dolgokat melyek után vágyódsz, melyek feltöltenek, melyek boldoggá tesznek?
 

4.)Újév, legalább 2020 új lehetőség

Tudom, hogy van benned egy olyan érzés, hogy „annyi rossz döntést hoztam a 2019-es évben és azt megelőzően.” „Sokat hibáztam, rosszul cselekedtem, mennyire másként döntenénk, most, mint akár 1-2 hónap vagy 1-2 évvel ezelőtt.” Megnyugtatlak ilyenek bennem is vannak. Ezek „egészséges” érzések és gondolatok abban az esetben, ha nem beleragadsz az egészbe, hanem tanulsz belőlük.

Az Új évben gondolj ezekre a „bukásokra” egy új lehetőségeként! Vizsgáld meg, hogy mit gondolsz azóta másként, mit és miért cselekednél másként, vond le a következtetéseket, TANULJ belőle, majd lépj tovább! Használd ugródeszkaként az elkövetett hibáidat és rugaszkodj el a mélypontból az ideális egyensúlyod felé. Használd lehetőségként, hogy tanultál korábbi hibás döntéseidből és a jövőben ennek tudatában gondold végig az életed során felmerül megoldandó dolgokat és így hozz döntéseket.

Mindez nem azt fogja eredményezni, hogy innentől kezdve nem fogsz hibás döntéseket hozni, sokkal inkább fogja azt jelenteni, hogy nem fogod magad folyamatosan azon ostorozni, hogy „béna vagyok, ezt is elrontottam mint mindet.” Nem leszel a „rossz” döntéseid miatt bánatos, frusztrált, lehangolt egész évben és mindez nem fog lebénítani és nem fogod tehetetlennek érezni magad és nem fogja megkeseríteni a mindennapjaidat.

Adj időt a rossz döntéseidnek, éld meg, vond le a következtetéseket, vizsgáld meg milyen új lehetőségeket adott számodra az a „rossz” döntés, majd a negatív érzéseket fordítsd át magadba egy olyan belső hajtóerővé, hogy „tanultam hibáimból, legközelebb ezeknek köszönhetően fogok jobb és megfontoltabb döntéseket hozni!”

Minden sikeres ember a hibáin keresztül, azok elemzésén, megértésén keresztül jutott el az áhított célja, álma felé. Bármely feltaláló, üzletember, sportoló életét, ha megnézed rengeteg kudarc érte őket is! Azonban ezekről a kudarcokról nem igazán esik szó.

Thomas Alva Edison minden idők legnagyobb feltalálója, akinek nevéhez 1093 szabadalom fűződik, s volt egy négyéves időszak az életében, amikor 300 találmányt jelentett be, azaz ötnaponta egyet így nyilatkozott egyszer a kudarcról: “Nem vallottam kudarcot, csupán ezer módot találtam, amellyel nem lehet villanyfényt előállítani. Ennyivel közelebb jutottam ahhoz, amelyikkel lehet.”

Hosszú Katinka aki háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő. Az első olyan versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban (200 m, 400 m, rövid pályán: 100 m, 200 m, 400 m) így nyilatkozik a kudarcokról: „…a kudarcból tanulni lehet, mert akkor van az, hogy az ember egy kicsit hátrébb lép, és megvizsgálja, mit és miért csinál, illetve azt, hogy jó-e, amit csinál. Lehetnek ugyanis elemek, amelyek nagyon jók – és azokat úgy is kell hagyni.”

Mint láthatod a kudarcok azok melyek a sikeres embereket is végső győzelmükhöz vezették. Ezek a kudarcok tették azzá ezeket a sikeres embereket akik lettek. A sikeres embereket azt teszi sikeressé,hogy a hibáikból tanulnak, nem lefagynak hanem erőt merítenek belőlük. Ez tehet sikeressé Téged is!

Amíg egyesek csak negatív dolgokat látnak egy „veszteségben” addig a sikerre beállított személyek azt látják, hogy egy lépéssel közelebb kerültem a megoldáshoz, a saját sikeremhez. „A negatív érzéseket átélem, feldolgozom és rugalmasan átalakítom olyan pozitív energiára mely a végső győzelmemig vezet és kitart!”
Ezt a módszert Te is alkalmazhatod, mert ott van benned is. Minden reggel kelj fel új, hogy: „ez egy új nap, mely egyben újabb lehetőségek tárháza arra, hogy tegyek annak érdekében, hogy jobb legyen az életem!”
 

5.)Érzések

Így év végén, de akár ha ezeket a sorokat is végigolvastad rengeteg érzés kavaroghat benned, mely rengeteg új vagy visszatérő gondolatot indíthat el benned, ezek pedig újabb érzéseket generálhatnak.

Ez egy olyan ördög kör mely behálózhatja a tisztánlátásodat és döntéshozatali képességed ha nem megfelelően kezeld. Főleg ha mindez a gondolati és érzelmi háló negatív irányba megy el és túlságosan átszövi a mindennapjaidat. Mindez karácsony és év vége tájékán még erősebben jelen van az emberekben.

Amikor már azt veszed észre, hogy egész nap ezeket a gondolatokat és érzéseket szövögeted folyamatosan és egyre jobban kezdesz belegabalyodni, akkor érdemes lehet kilépni az egészből, mert általában ezek a gondolatok és érzések nem valósak csak bennünk élnek mi gerjesztjük saját magunknak és ezek egyenesen lebéníthatnak.

Mivel a negatív gondolatainkat és érzéseinket mi „generáljuk” magunknak ezáltal csakis mi magunk szakíthatjuk meg és ültethetünk el saját magunkban pozitív gondolatokat és érzéseket. Erre a legjobb alaklom a karácsony lehet amikor biztosan fog jutni egy kis nyugalom, meghittség arra, hogy a saját érzéseiddel is foglalkozz.

Ezért érdemes lehet így év végén csinálni egy „nagytakarítást”, újraindítani MAGAD, esetleg a negatív gondolatokat és érzéseket átkonvertálnod magadban pozitív irányba, vagy ha nem tudod akkor írd ki magadból egy darab papírra és hagyd magad mögött lezárva a 2019-es évben.

Ebben az időszakban hasznos lehet megvizsgálod, hogy annak érdekében, hogy ne negatív dolgokra gondolj és ne legyenek benned negatív érzések magaddal, vagy az életeddel, környezeteddel kapcsolatban minek kellene történnie, mit kellene tenned érte? Ha mindezeket leírod az egész életedre hatással lehet!

Ezzel az 5 „gondolati cseppel” szeretném Számodra kifejezni mennyire fontos vagy számomra és mindet megfogok tenni annak érdekében, hogy 2020-ban is jobb legyen NEKED! Boldog Ünnepeket!
 

Neked erről mi a véleményed?

Üdvözlettel, Katona Zoltán

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (43 szavazat, átlag: 4,67 az 5-ből)
Loading...
Subscribe
Visszajelzés
guest
7 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments