Egy lista nem tudja automatikusan megmutatni, hogyan fordítsd át a testedről alkotott negatív gondolatatokat pozitívvá, viszont utat mutat az irányba, hogyan tudnád a külsődet és a tested egészségesebben értékelni.

Minél többet gyakorlod ezeket az új mintákat, annál jobban meg fogsz barátkozni saját magaddal és azzal a testtel, ami megadatott számodra.
 

A következő 10 lépés mindenképpen szükséges a sikeres és tartós fogyáshoz, mivel a külső fogyás belülről kezdődik:

1.) Értékeld azt, amit meg tudsz csinálni a testeddel. A tested minden nap közelebb visz téged az álmaidhoz. Olyan elképesztő dolgokat tudsz vele megtenni, mint például a futás, tánc, légzés, nevetés, álmodás stb.

2.) Készíts egy 10-es listát azokról a dolgokról, amiket szeretsz magadon. Olyan dolgokról, amik nem arról szólnak, hogy hány kiló vagy, vagy hogy nézel ki. Olvasgasd gyakran ezt a listát, és folyamatosan egészítsd ki újabb “szeretem magamban” dolgokkal.

3.) Emlékezz arra, hogy az igazi szépség belülről fakad. Ha jóban vagy saját magaddal, magabiztosságot sugárzol, látszik, hogy elfogadod saját magadat, kinyílsz, és mindezek széppé tesznek. A szépség egy lelkiállapot, nem a tested állapotát tükrözi.

4.) Teljes személyiségként nézz magadra. Amikor tükörbe nézel, ne egy-egy testrészedet figyeld. Úgy nézz magadra, ahogy azt szeretnéd, hogy mások is lássanak téged – egész emberként.

5.) Vedd körül magad pozitív emberekkel. Könnyebb jól érezni magad, és jól lenni a testedben, ha olyan emberek vannak körülötted, akik támogatnak, és akik azt gondolják, hogy úgy szeresd magad, ahogy vagy.

6.) Hallgattasd el azokat a hangokat a fejedben, amik azt mondogatják neked, hogy nincs rendben a tested vagy rossz ember vagy. A negatív gondolatokat felülírhatod, átkeretezheted pozitívakkal. Legközelebb ha letört vagy, építsd újra magad pozitív megerősítésekkel.

7.) Kényelmes ruhákat viselj, amiben jól érzed magad. Működj együtt a testeddel, ne ellene.

8.) Nézd kritikus szemmel a közösségi és egyéb média üzeneteit, tartalmait. Figyeld meg, melyek azok a képek, szlogenek, tevékenységek, amik miatt rossz érzésed támad a testeddel kapcsolatban. Utasítsd el ezeket az üzeneteket: írj nyugodtan véleményt ezekhez a tartalmakhoz.

9.) Tegyél olyat, ami jó neked – amiből a tested tudja, hogy szereted. Vegyél egy kádfürdőt, lustálkodj, vagy keress egy békés helyet a szabadban, ahol relaxálni tudsz.

10.) Azt az időt és energiát, amit eddig az evésre, kalóriákra és a testsúlyodra szenteltél, használd arra, hogy másoknak segítesz. Sokszor ha a segítségre szoruló emberek felé fordulsz, sokkal jobban érzed saját magadat, és pozitív hatással van az egész világunkra.

Sokszor az emberek észre se veszik – így nem is értékelik – azt amijük “van” (pl.: kezük, lábuk, vagy akár csak azt, hogy el tudják olvasni ezeket a sorokat). Sokan beleesnek abba a hibába, hogy azon sopánkodnak amijük nincs. A minőségi és hosszú élet – melynek szerves része egy egészséges test – ott kezdődik, hogy örülönk annak amink van és abból hozzuk ki a maximumot.
 

A sikeres és tartós “külső” fogyás belülről kezdődik!

Neked erről mi a véleményed? Te mit szeretsz magadon, magadban?

 
Üdvözlettel, Katona Zoltán
Életmód Tanácsadó

Értékeld te is a bejegyzést

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (41 szavazat, átlag: 4,59 az 5-ből)
Loading...